1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Samsun`daki termik santral projesine iptal

Samsun`daki termik santral projesine iptal

Enerji Günlüğü - Samsun'un Terme ilçesinde TİM Avrasya şirketi tarafından yapılması planlanan kömürlü termik santrali projesi iptal edildi.TİM Avrasya...

Samsun`daki termik santral projesine iptal

Enerji Günlüğü - Samsun'un Terme ilçesinde TİM Avrasya şirketi tarafından yapılması planlanan kömürlü termik santrali projesi iptal edildi.

TİM Avrasya Yatırım Danışmanlık İnş.Madencilik ve Enerji Üretim Şirketinin, Samsun'un Terme ilçesi Kozluk-Akçay mevkinde yapmayı planladığı termik santrali projesinin iptali Terme Çevre Platformu (TERÇEP) üyeleri ve Belediye Başkanı Şenol Kul'un yapmış olduğu basın açıklamasıyla duyuruldu.

Başkan Kul, "Terme halkının gücüyle bu sürecç sonlandı. Artık Terme halkı rahat bir nefes alabilir. Bu süreç elimdeki yazıyla artık sona ermiştir. ÇED raporunu alamayan firmanın başvurusu iptal edilmiştir." dedi.

Terme ilçesine yapılacak termik santral ile ilgili firma, kül alçı taşı depolama alanlarının kurulacağı bölgenin orman sahası olması nedeniyle onay alamamış, daha sonra yeniden harekete geçmişti.

Kömürlü termik santralin yapılacağı alanda yeşili yok edeceği ve Terme Ovasını da tehlikeye sokacağı gerekçesiyle çevreciler ve Terme halkı projeye son derece tepkiliydi.

Önceki ve Sonraki Haberler