1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Samsung Electronics temiz enerji kullanacak

Samsung Electronics temiz enerji kullanacak

Güney Koreli elektronik şirketi Samsung Electronics, çalışmalarında tamamen temiz enerji kullanımı için 2030’a kadar 5 milyar doların üzerinde yatırım yapacak.

Samsung Electronics temiz enerji kullanacak

Enerji Günlüğü - Güney Koreli Samsung Electronics, fabrikalarında ve çip operasyonlarında tamamen temiz enerji kullanmak amacıyla 2030'a kadar 5 milyar doların üzerinde yatırım yapacak. 

Güney Kore merkezli çok uluslu elektronik şirketi Samsung Electronics, 2027'ye kadar yerel fabrikalarında %100 yenilenebilir enerji ve 2050'ye kadar çip operasyonlarında tamamen temiz kaynaklar kullanma planları kapsamında 2030'a kadar 5 milyar doların üzerinde yatırım yapacağını açıkladı. 

Şirket karbon yakalama ve depolama için harcama yapmayı, çip üretimi sırasındaki su tüketimini ve gaz salımını azaltmaya yönelik önlemler almayı, enerji verimliliğini artırma çalışmaları ve elektronik atıkların geri dönüşümü için iyileştirmeler yapmayı planlıyor.

KARBON PİYASALARINDA DENGELEME YÖNTEMİ DEĞERLENDİRİLECEK

Samsung'un ESG stratejisinden sorumlu yöneticisi Kim Soojin, doğrudan emisyonları azaltmak bir öncelik olsa da şirketin karbon piyasalarında dengeleme yöntemini değerlendireceklerini söyledi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler