1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Samsung’tan güneş enerjisiyle şarj olan akıllı telefon

Samsung’tan güneş enerjisiyle şarj olan akıllı telefon

Enerji Günlüğü – Samsung 2014 yılında piyasaya güneş enerjisinden faydalanan akıllı telefon sürmek için çalışmalarını yoğunlaştıracak.Kore...

Samsung’tan güneş enerjisiyle şarj olan akıllı telefon

Enerji Günlüğü – Samsung 2014 yılında piyasaya güneş enerjisinden faydalanan akıllı telefon sürmek için çalışmalarını yoğunlaştıracak.

Kore basınında çıkan haberlere göre, çıkarılabilir pil teknolojisiyle zaten önemli bir avantaja sahip olan Güney Koreli teknoloji devi Samsung, akıllı telefonların en büyük handikapı olan kısa ömürlü şarj sorununa köklü bir çözüm yaratmak için, 2014′te güneş enerjisinden faydalanan ilk akıllı telefonunu piyasaya sürmeye daha fazla odaklanacak.

Samsung’un böyle bir karar almasında en büyük etken, cihazlarının içine güneş enerjisinden faydalanmalarını sağlayan teknolojiyi yerleştirmeyi şimdiden başaran Apple’dan geride kalmak istememesi.

Şimdilik ekranlar üzerinde çalışmalarını yoğunlaştıran Samsung, yakın zamanda kaynaklarının bir kısmını güneş enerjisiyle şarj çalışmalarına yönlendirecek. Güneş enerjisi ile şarj teknolojisinde bazı deneyimlere sahip olan Samsung, bu teknolojiyi geliştirerek nihayet akıllı telefonlarda da uygulayabilecek.

Kaynak: www.sammobil.com

Önceki ve Sonraki Haberler