1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Samuray: Türkiye`nin doğalgaz tüketimi uçup gidecek

Samuray: Türkiye`nin doğalgaz tüketimi uçup gidecek

Enerji Günlüğü - Palmet Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Doğanay Samuray, Avrupa’nın 4. büyük doğalgaz pazarı olan Türkiye'nin bu konuda dışa bağımlılıktan...

Samuray: Türkiye`nin doğalgaz tüketimi uçup gidecek

Enerji Günlüğü - Palmet Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Doğanay Samuray, Avrupa’nın 4. büyük doğalgaz pazarı olan Türkiye'nin bu konuda dışa bağımlılıktan kurtulamayacağını, tüketimin ise uçup gideceğini söyledi.  

Sektörel Fuarcılık tarafından düzenlenen ICCI 2013 – 19. Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı kapsamında TÜİSAD tarafından “Doğalgaz Piyasası” başlıklı bir oturum düzenlendi. Başkanlığını Shell Yönetim Kurulu Başkanı Nusret Cömert yaptığı oturumda Turcas Petrol CEO'su Batu Aksoy, OMV Türkiye Genel Müdürü Korkut Öztürkmen, Palmet Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Doğanay Samuray ve E.ON Başkan Yardımcısı Matthias Keuchel konuştular.

Palmet Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Doğanay Samuray, Türkiye’nin 77 milyonluk nüfusuyla Avrupa’nın 4. büyük doğalgaz pazarı olduğunu söyledi. Türkiye’nin, elektrik üretiminde doğalgaza bağımlılıktan kurtulmasının imkansız olduğunu ileri süren Samuray, "Türkiye’de elektrik üretim tesislerinin çoğu doğalgaza dayalı üretim yapıyor. Evlerde de artık doğalgaz kullanıyoruz. Türkiye’de 60 bölge doğalgaz kullanıyor. Evlerimizdeki bu konfordan vazgeçmemiz mümkün değil. Kimse bir daha kovayla kömür taşıyıp evine soba yakıp külünü kömürlüğe atmayı düşünmüyor. Doğalgaz en ucuz yakıt. Bu sebeplerden evsel, endüstriyel ve elektrikteki talep bir araya geldiğinde doğalgaz tüketimi uçup gidecek" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler