1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. San Leon Fas yatırımlarını arttırdı

San Leon Fas yatırımlarını arttırdı

Enerji Günlüğü – İrlandalı San Leon Energy, Fas açık denizinde ve Tarfaya sahasında olmak üzere iki adet yatırım satın aldı.Geçen yıl Alpay Enerji’nin...

San Leon Fas yatırımlarını arttırdı

Enerji Günlüğü – İrlandalı San Leon Energy, Fas açık denizinde ve Tarfaya sahasında olmak üzere iki adet yatırım satın aldı.

Geçen yıl Alpay Enerji’nin % 75’ini almaktan vazgeçen Avrupa’nın önde gelen kaya gazı şirketi olan İrlanda merkezli San Leon Energy bir açıklama yaparak, Fas açık denizinde petrol ve doğalgaz arama lisansı sahibi Petromaroc şirketinin hisselerinin % 1.5’ini ve Tarfaya kıyı lisansından da % 22.5 oranında çalışma yatırımı aldığını duyurdu.

San Leon yaptığı açıklamada, Fas açık denizinde bulunan Nur varlıklarındaki Sidi Moussa-1 kuyusunda çalışmaların Genel Energy tarafından sürdürüldüğü belirtilerek, Petromaroc şirketinin iş zorunluluklarını azaltma hedefi doğrultusunda hisselerinin % 1.5’ini aldığını ifade etti.

San Leon Energy Başkanı Oisin Fanning, Fas’ta iki adet ek yatırım satın almaktan son derece memnun olduklarını belirterek, bunun şirkete ek bir maliyet getirmediğini ve mükemmel mali koşullar ve yüksek potansiyelin Fas’ı son keşif sınırlarından biri haline getirdiğini söyledi.

Şirket geçtiğimiz yıl Türkiye’deki Petrol ve doğalgaz arama lisansları bulunan Alpay Enerji’nin yüzde 75’ini satın almaktan Türk makamlarının onay vermekte gecikmesi ve TL'nin değer kaybı nedeniyle vazgeçmişti. Şirket bunun yerine Polonya’da yatırım yapmayı tercih etmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler