1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Sanayi elektriğine daha düşük zam

Sanayi elektriğine daha düşük zam

Enerji Günlüğü - Tarifeli elektrik fiyatları ortalama yüzde 8.87 artarken, zam oranı sanayi abonelerinde yüzde 6.1, ticarethane abonelerinde yüzde 9.27,...

Sanayi elektriğine daha düşük zam

Enerji Günlüğü - Tarifeli elektrik fiyatları ortalama yüzde 8.87 artarken, zam oranı sanayi abonelerinde yüzde 6.1, ticarethane abonelerinde yüzde 9.27, konutlarda yüzde 9 oldu.

EPDK'dan yapılan açıklamada, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun bugün (30/09/2014) yaptığı toplantıda 1 Ekim 2014 tarihinden geçerli olmak üzere, toptan ve perakende elektrik satış tarife önerilerini değerlendirerek karara bağladığı belirtildi.

Kurul'un kararına göre, dağıtım şirketleri tarafından dağıtım sistemi kullanıcılarına ve görevli tedarik şirketleri tarafından serbest olmayan tüketiciler ile serbest tüketici olmasına rağmen tedarikçisini seçmeyen tüketicilere, kilovatsaat (kWh) bazında, vergi ve fonlar hariç olmak üzere uygulanan tek zamanlı elektrik satış fiyatları ortalama olarak yüzde 8.87 oranında arttı.

SANAYİYE DÜŞÜK, TİCARETHANEYE YÜKSEK ZAM

Sanayi grubu abonelerinde ortalamanın altında zam yapılırken, ticarethanelere uygulanan fiyatlar ortalamanın üzerinde zam gördü.

Kurul'un aldığı karara göre abone grubu bazında yeni fiyatlar şöyle:

- Tek Zamanlı Mesken tarifesi yüzde 9 oranında bir değişimle vergi fonlar hariç 31,0484 kuruşa çıktı.

- Tek Zamanlı iletim gerilim seviyesinden bağlı sanayi tarifesi yüzde 6.1 oranında bir değişimle vergi ve fonlar hariç 19,2823 kuruşa yükseldi.

- Tek Zamanlı 4 nolu ticarethane tarifesi yüzde 9.27 oranında bir değişimle vergi ve fonlar hariç 31,3156 kuruşa yükseldi.

BAKAN TANER YILDIZ AÇIKLADI: ELEKTRİK VE DOĞALGAZ FİYATLARINA YÜZDE 9 ZAM

Önceki ve Sonraki Haberler