1. HABERLER

  2. ETKİNLİKLER

  3. Sanayi ve binalarda enerji verimliliği

Sanayi ve binalarda enerji verimliliği

Enerji Günlüğü - TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde sanayide ve binalarda enerji verimliliği tartışılacak.Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) ve...

Sanayi ve binalarda enerji verimliliği

Enerji Günlüğü - TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde sanayide ve binalarda enerji verimliliği tartışılacak.

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) ve Birleşmiş Milletler Endüstriyel Gelişme Örgütü (UNIDO) desteğiyle TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ) tarafından düzenlenen 2. Enerji Çalıştayı 19-20 Mart 2015 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Katılımın ücretsiz olduğu, konu başlığının [Enerji Verimliliği - Yapı ve Sanayi uygulamaları (Energy Efficiency in Buildings and Industry)] olarak belirlendiği etkinlik, Ankara Söğütözü'ndeki TOBB ETÜ Sosyal Tesisleri'nde yapılacak.

TOBB ETÜ 2. Enerji Çalıştayı, UNIDO Türkiye Direktörü, TOBB-ETÜ Rektörü Sadık Kakaç'ın açılış konuşmasıyla başlayacak.

Oturum başkanlığını Murat Aktaş'ın üstlendiği birinci oturumda Prof. Dr. Birol Kılkış "Exergy efficiency in high performance buildings" başlıklı bir sunum yapacak. Ardından Rod Janssen'in "Industrial energy efficiency in Europe has re-gained its priority in energy policy" başlıklı sunumu geliyor. Osman Malik Atanur'un UNIDO GCIP programıyla ilgili sunumunun ardından yemek arasına geçilecek.

Nilay Sezer Uzol'un başkanlığındaki ikinci oturum saat 13:30'da başlayacak. Bu bölümde Cahit Gürkök, "Enerji verimliliği ve UNIDO projeleri" konusuna değinecek. Ardından, Abdullah Bilgin "bir kamu binasında enerji etkin mekanik tasarım" konusundaki değerlendirmelerini paylaşacak.

Saat 15.30'daki oturumu ise Bahar Çelikkol Erbaş yönetecek. Bu oturumda Fatih Özkadı ve Tuğrul Kodaz tarafından ARÇELİK A.Ş'de üretimde enerji verimliliği anlatılacak. Daha sonra katılımcılar, İbrahim Çakmanus'un "Hastanelerde enerji verimliliği ve enerji modelleme, bir örnek incelemesi" başlıklı sunumunu izleme fırsatı bulacak.

Çalıştay'ın ilk gününün sonundaki genel değerlendirme bölümü ise 17.45- 18.00 saatleri arasında...

TOBB ETÜ 2. Enerji Çalıştayı'nın ikinci gününde ilk oturumun başkanlığını Yücel Ercan üstleniyor. Tülin Keskin'in "Türkiye'nin enerji verimliliği görünümü" başlıklı sunumunun ardından Prof. Franz Mayinger tarafından [(Almanya'da Enerji Dönüşümü, Dünya İçin Bir Bodel Olabilir mi?) ("German Energy Turn” a Model for the World?] konulu sunumu gelecek.

Selin Aradağ Çelebioğlu'nun başkanlığını üstleneceği ikinci gün ikinci oturumda ise Nurdan Demirci Sandır tarafından "Binalarda fotovoltaik pillerin kullanımı" başlıklı bir sunum yapılacak. Oturumun son konuşmacısı Altan Küçükçınar'ın sunumunun başlığı ise (OSTİM teknopark: yenilebilir enerji ve çevre teknolojilerinden bir referans merkezi) olacak.

Çalıştay, Tahsin Kesici tarafından yapılacak kapanış konuşmasıyla tamamlanacak.

Önceki ve Sonraki Haberler