1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Sanayici doğalgaz ve elektrik fiyatında indirim istedi

Sanayici doğalgaz ve elektrik fiyatında indirim istedi

Enerji Günlüğü - Kayseri Sanayi Odası’nın (KAYSO) Meclis Başkanı Abidin Özkaya, elektrik ve doğalgaz fiyatlarındaki son 2 zammın geri alınması gerektiğini...

Sanayici doğalgaz ve elektrik fiyatında indirim istedi

Enerji Günlüğü - Kayseri Sanayi Odası’nın (KAYSO) Meclis Başkanı Abidin Özkaya, elektrik ve doğalgaz fiyatlarındaki son 2 zammın geri alınması gerektiğini söyledi.

DÜNYA’nın haberine göre KAYSO Başkanı Abidin Özkaya, Oda Meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, 2016 yılında firmalara verilen asgari ücret teşvikinin önümüzdeki yıl da devam etmesini istediklerini vurguladı. Özkaya,“Piyasaların durumunu anlatmaya gerek yok, şirketlerimizin bu desteğe ihtiyacı var” dedi. 

ZAM GEREKÇESİ ORTADAN KALKTI

Abidin Özkaya Ağustos, Eylül ve Ekim aylarında hem döviz kurlarındaki ani artışlardan hem de petrol fiyatlarındaki artışlardan kaynaklı elektrik ve doğalgaz fiyatlarının hemen hemen birer ay arayla güncellendiğini belirterek şöyle konuştu: “Ancak madem gerekçesi fiyat artışlarıydı ve geldiğimiz yer itibariyle 80 dolara çıkan petrol 58 dolara kadar düştü, o zaman son yapılan iki zammın da geri çekilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bazı sanayi kuruluşlarımızda elektik ve doğalgaz ciddi girdi olarak kullanılıyor ve bu durumda nakit erozyonuna yol açıyor. Yeterli tahsilatı yapamayan firmalarımız aradaki farkı bankalardan ve factoringlerden karşılıyor. Bu konuda hükümetimizin adım atmasını bekliyoruz.”

Önceki ve Sonraki Haberler