1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Sanayinin en büyüğü yine Tüpraş oldu

Sanayinin en büyüğü yine Tüpraş oldu

Enerji Günlüğü - 2014 yılında Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşu yeniden Türkiye Petrol Rafnerileri A.Ş. (Tüpraş) oldu.İstanbul Sanayi Odası'nın...

Sanayinin en büyüğü yine Tüpraş oldu

Enerji Günlüğü - 2014 yılında Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşu yeniden Türkiye Petrol Rafnerileri A.Ş. (Tüpraş) oldu.

İstanbul Sanayi Odası'nın 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2014 araştırmasının sonuçlarına göre, önceki yılın birincisiTüpraş 37.5 milyar lira üretimden satışlar ile yine birinci oldu.

FORD OTOSAN İKİNCİ, OYAK RENAULT ÜÇÜNCÜ

Araştırmaya göre, önceki yılın ikincisi Ford Otosan da 10.5 milyar lira üretimden satışlar ile yine ikinci olurken, önceki yılın dördüncüsü Oyak Renault 8.8 milyar lira üretimden satışlar ile üçüncülüğe yükseldi.

İLK ONA GİREN TEK KAMU KURULUŞU EÜAŞ OLDU

Sıralamada dördüncü sırayı, önceki yılın beşincisi Arçelik 8.5 milyar liralık üretimden satışlar ile alırken, önceki yılın üçüncüsü Elektrik Üretim A.Ş. (EÜAŞ) 6.7 milyar lira ile beşinciliğe geriledi ve ilk 10'a giren tek kamu kuruluşu oldu.

Bu kuruluşları, 6.4 milyar lira üretimden satışlar ile İçdaş Çelik, 6.2 milyar lira üretimden satışlar ile İskenderun Demir Çelik, 6.1 milyar lira üretimden satışlar ile Ereğli Demir Çelik, 6.0 milyar lira üretimden satışlar ile Tofaş ve 5.7 milyar lira üretimden satışlar ile Aygaz izledi.

Önceki ve Sonraki Haberler