1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Sanko Enerji jeotermalle sera ısıtacak

Sanko Enerji jeotermalle sera ısıtacak

Enerji Günlüğü - Sanko Enerji, İzmir Dikili'de bulunan jeotermal sahadan çıkaracağı akışkan ile 10 dönüm serayı ısıtacak.Sanko Enerji San. Tic. A.Ş.,İzmir...

Sanko Enerji jeotermalle sera ısıtacak

Enerji Günlüğü - Sanko Enerji, İzmir Dikili'de bulunan jeotermal sahadan çıkaracağı akışkan ile 10 dönüm serayı ısıtacak.

Sanko Enerji San. Tic. A.Ş.,İzmir İli, Dikili İlçesi, Uzunburun Köyü sınırları içerisinde açılması planlanan 6 MWt ısıl kapasiteli jeotermal üretim kuyusundan çıkarılacak jeotermal akışkan ile 10,179 m2'lik (10 dönüm) seranın ısıtılmasını sağlayacak.

Bedeli 690.000 TL olarak belirlenen proje kapsamında hali hazırda açılan ve kullanıma hazır olan 1 adet kuyu reenjeksiyonda kullanılacak olup, üretim için 1 adet kuyu açılacak.

Kuyulardan gelen sıcaklığın maksimum 43,9 ºC olması, enerji üretiminde kullanılamaması nedeniyle jeotermal akışkanın öncelikle seracılıkta kullanılması planlanıyor.

PROJE İLE İLGİLİ ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, proje ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi sürecinin başladığı duyuruldu. ÇED Süreci tamamlanana kadar süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler İzmir Valiliği'ne (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler