1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Sanko Enerji yenilenebilir kurulumlarını iki kat arttırmayı hedefliyor

Sanko Enerji yenilenebilir kurulumlarını iki kat arttırmayı hedefliyor

2033 yılına kadar 1000 MW yenilenebilir enerji kurulumu hedefleyen Sanko Enerji, yurt dışındaki yatırım fırsatlarını da değerlendirecek.

Sanko Enerji yenilenebilir kurulumlarını iki kat arttırmayı hedefliyor

Enerji Günlüğü - Sanko Enerji, önümüzdeki on yıl içinde Türkiye’de bataryalı rüzgar, güneş ve jeotermal olmak üzere 1000 MW daha yenilenebilir enerji kurulumunu hedefliyor.

Sanko Enerji’nin Sürdürülebilirlik Raporu ilk kez yayınlandı. Sanko grubunun 16 yıl önce yalnızca yenilenebilir kaynaklardan üretim yapma ve bunu sürdürülebilir kılma hedefiyle yola çıktığını kaydeden Sanko Enerji CEO’su Hakan Yıldırım, bu yaklaşımı daha yapısal ve organize olmuş biçimde gerçekleştirmek adına bu raporu hazırlamaya karar verdiklerini belirtti.  “Yönetim sistemimizi de bu yönde evirelim ve global inisiyatiflerin parçası olalım. Transparan bir şekilde devam edelim istedik” diyen Yıldırım, Türkiye’nin enerji sektörü yaklaşımına dair değerlendirmelerini de aktardı. 

Sanko Enerji olarak bugüne kadar 1,7 milyar dolar yatırımla 16 santral ve 1.000 MW’lık kurulu güç gerçekleştirdiklerini, bundan sonraki 10 yılda da büyük bölümü mevcut santrallerdeki hibrit bazlı kapasite artışlarından, 400 MW’lık kısmı da bataryalı RES-GES yatırımlarından gelmek üzere 1.000 MW daha kurulu güç gerçekleştirmek istediklerini açıklayan Hakan Yıldırım, yurt dışındaki yatırım fırsatlarına da baktıklarını dile getirdi. 

“YENİLENEBİLİR YATIRIMLARINA FİNANSMAN BULMAK NİSPETEN KOLAY”

Sanko Enerji Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Ziya Erdem, bir soru üzerine yurt dışında da en az Türkiye’deki kadar kurulu güç gerçekleştirme hedefleri olduğunu belirtirken Sanko Enerji Grubu CFO’su Evren Sıtkı Güvenç ise para bulma maliyetinin çok yüksek olduğu bir dönemde olunmasına karşın halen 100 milyon dolarlık bir yatırım süreçlerinin devam ettiğini belirterek sürdürülebilirlik raporu gibi çalışmalar olsun olmasın yenilenebilir enerji yatırımlarının finansman bulmasının diğer kaynaklara göre nispeten daha kolay olduğunu ifade etti. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler