1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Sanko Yumurtalık Termik Santrali kapasite arttıracak

Sanko Yumurtalık Termik Santrali kapasite arttıracak

Enerji Günlüğü - Sanko Yumurtalık Termik Santrali kapasitesini iki kat arttırarak 1600 MW'a çıkarmayı planlıyor.SANKO Petrokimya Mamulleri Sanayi ve Ticaret...

Sanko Yumurtalık Termik Santrali kapasite arttıracak

Enerji Günlüğü - Sanko Yumurtalık Termik Santrali kapasitesini iki kat arttırarak 1600 MW'a çıkarmayı planlıyor.

SANKO Petrokimya Mamulleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından Adana İli, Yumurtalık İlçesi, Gölovası Köyü, Kocadağ Mevkii’nde 800 MW kapasite ile işletilmesi planlanan Sanko Yumurtalık Termik Santrali kapasitesini iki kat arttırmayı planlıyor.

SANKO Yumurtalık Termik Santrali (Kapasite Artışı), Beton Santrali, Kırma Eleme Tesisi ve Derin Deniz Deşarjı” projesi ile kapasite artışına istinaden, 2x800 MWe / 2x810 MWm / 2x2187 MWt kapasite ile yılda 12 ay, ayda 30 gün 3 vardiya şeklinde üretim yapılması hedefleniyor.

Kapasite artışı yapılacak proje alanı, Yumurtalık İlçesi, Gölovası kıyı kesiminde, O35b3 paftasında, 44,8 ha’lık alanda yer alacak.

PROJE İLE İLGİLİ ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, proje ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi sürecinin başladığı duyuruldu. ÇED Süreci tamamlanana kadar süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler Adana Valiliği'ne (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler