1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Sanko’dan Adana`ya 2.6 MW’lık Biyokütle Santrali

Sanko’dan Adana`ya 2.6 MW’lık Biyokütle Santrali

Enerji Günlüğü - Sanko Petrokimya, Adana'da 2.6 MWe kurulu gücüne sahip, “Yumurtalık Biyokütle Enerji Santrali kuracak.Sanko Petrokimya Mamulleri San....

Sanko’dan Adana`ya 2.6 MW’lık Biyokütle Santrali

Enerji Günlüğü - Sanko Petrokimya, Adana'da 2.6 MWe kurulu gücüne sahip, “Yumurtalık Biyokütle Enerji Santrali kuracak.

Sanko Petrokimya Mamulleri San. ve Tic. A.Ş. tarafından Adana İli, Yumurtalık İlçesi, Gölovası Köyü Mevkiinde, günlük atık işleme kapasitesi 100 tonun altında olan ve 2.6 MWe kurulu gücüne sahip Yumurtalık Biyokütle Enerji Santrali Projesi hayata geçirilmesi planlanıyor.

Sanko Holding’in bir sosyal sorumluluk projesi olan ve bedeli 9.830.000,00 TL olarak belirlenen proje kapsamında mısır silajı ile gübre karışımının birlikte çürütülmesinden elde edilecek biyogaz, elektrik enerjisi ve sıcak su üretiminde kullanılacak.

Biyogazın yanında çürütme işleminden elde edilen diğer ürün ise tarımsal gübre olup, tesiste üretimden kaynaklı herhangi bir atık oluşmayacak.

Yumurtalık Biyokütle Enerji Santrali’nin hammadde ihtiyacı bölgedeki çiftçiden ve büyükbaş hayvan yetiştiricilerinden elde edilecek. Kurulacak tesis yılda yaklaşık 18,2 milyon kWh elektrik üretecek.

PROJEYE ÇED GEREKLİ GÖRÜLMEDİ

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamada, proje ile ilgili olarak Bakanlığa sunulan dosyanın incelenip değerlendirilerek, Adana Valiliği tarafından 'Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir' kararı verildiği belirtildi.

Önceki ve Sonraki Haberler