1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. SANKO’dan tüm fabrika çatılarına güneş santrali

SANKO’dan tüm fabrika çatılarına güneş santrali

SANKO Holding, Türkiye’nin çeşitli illerinde bulunan fabrikalarının çatılarını güneş enerji santralleri ile donatacak. 

SANKO’dan tüm fabrika çatılarına güneş santrali

Enerji Günlüğü - SANKO Holding, Türkiye’nin çeşitli illerinde bulunan fabrikalarının çatılarını güneş enerji santralleri ile donatacak. 

Tekstil, enerji ve makina başta olmak üzere çeşitli alanlardaki faaliyetleriyle Türkiye’nin önde gelen holdinglerinden SANKO, kendi fabrikalarının ihtiyacını karşılamak amacıyla çatı üstü güneş santrali yatırımlarına başlıyor. SANKO Holding bu amaçla, Gaziantep’te bulunan Türkiye’nin ilk güneş paneli üreticilerinden SolarTürk ile işbirliği anlaşması yaptı. 

Anlaşmaya göre SolarTürk, SANKO’nun Türkiye’nin farklı bölgelerine dağılmış fabrikalarının çatılarına güneş santralleri kuracak. İlk etapta, Bursa, Gaziantep ve Adıyaman’daki fabrika çatılarına yaklaşık 100 MW’lik GES kurulması için projeler onay aldı. 

PANELLER SOLARTÜRK’TEN

SANKO Holding çatı GES’lerin kurulumunda SolarTürk’ün güneş panelleri, Huawei marka invertörler, Prysmian marka kablolar kullanılacak. Panellerin yerleştirileceği altyapı ise GAP Galvaniz tarafından tedarik edilecek. Çatısına GES kurulacak tesisler, Bursa İnegöl OSB’deki denim fabrikası, Gaziantep’teki Süper Film tekstil tesisleri ve Adıyaman’daki SANKO fabrikaları olarak sıralanıyor. 

YENİ FABRİKALAR DA YOLDA

SolarTürk-SANKO işbirliği anlaşması kapsamında, çatısına güneş santrali kurulacak tesislere yenileri eklenmeye devam edecek. Bu koyunda SolarTürk ekipleri ile SANKO’nun ilgili işletmelerindeki yetkililer fizibilite çalışmalarına devam ediyor. Bunlar arasında Başak Traktör ve SANKO Makina gibi işletmeler de bulunuyor. Fizibıl bulunan projeler için bağlantı kapasitesi başvuruları yapılacak, kabul edilenler için de GES kurulumu için harekete geçilecek. 

ÖNDE GELEN ENERJİ OYUNCULARINDAN

Bünyesindeki fabrika çatılarına güneş enerji sistemleri kurmaya yönelen SANKO Holding aynı zamanda Türkiye’nin önde gelen elektrik üreticileri arasında yer alıyor. SANKO Holding, Enerji Günlüğü tarafından yayınlanan MW100 Türkiye’nin 100 Büyük Elektrik Üreticisi listesinde 794 MW’lik kurulu gücü ile 25’ini sırada bulunuyor. 

Mehmet KARA - Enerji Günlüğü

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler