1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Sanlı: BlockChain o kadar güvenli değil

Sanlı: BlockChain o kadar güvenli değil

Enerji Günlüğü - T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Danışmanı Barış Sanlı BlockChain’in kişisel verilerin güvenliği  anlamında...

Sanlı: BlockChain o kadar güvenli değil

Enerji Günlüğü - T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Danışmanı Barış Sanlı BlockChain’in kişisel verilerin güvenliği  anlamında çok da güvenli olmadığını kaydetti.

6. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı’nın (ICSG 2018) ikinci gün etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen oturumda konuşan T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Danışmanı Barış Sanlı, BlockChain uygulamalarıyla ilgili bazı endişelerini dile getirdi. Sanlı, BlockChain’i cüzdan yazılımına benzeterek şu anda dağıtık olduğunu düşünmenin pek doğru olmayabileceğini kaydederek şunları söyledi:

“İkinci nokta şu: Bu bu kadar güvenli midir? Bence o kadar güvenli değil. Şöyle düşünün, bu aslında bizi “Big Brother”a götüren bir teknoloji. MIT’in çok ilginç bir makalesi vardı dün; diyor ki herkesin genetik kodunu koyacağız, blockchaini koyacağız ve herkese küresel bir ID vereceğiz. Ondan sonra benim tüm bilgilerim zincirin bir parçası. Diğer temel sorun ise şu: ekonomik olan bir şey merkezi olarak daima daha ekonomiktir. Bu genel bir kuraldır.” 

EŞTEN EŞE TİCARETTE VERİ HAMALLIĞI

Eşten eşe ticaret konusunda da kaygıları olduğunu dile getiren Sanlı, “BlockChain’de temel nokta şu: aynı veri hepimizde var, dağıtık, hepimiz beraber çalışıyoruz, yani niye herkesin verisini bilgisayarımda taşıyayım?” ifadesini kullandı.

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler