1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Şanlıurfa’da hayvan atıklarından elektrik üretilecek

Şanlıurfa’da hayvan atıklarından elektrik üretilecek

Şanlı Biyogaz Enerji, Şanlıurfa’da kuracağı 6 MW’lık biyogaz tesisinde Namet’in hayvan atıklarını işleyerek elektrik üretecek.

Şanlıurfa’da hayvan atıklarından elektrik üretilecek

Enerji Günlüğü - Şanlı Biyogaz Enerji, Şanlıurfa’da kuracağı 6 MW’lık biyogaz tesisinde Namet’in hayvan atıklarını işleyerek elektrik üretecek.

Şanlı Biyogaz Enerji ve Sanayi A.Ş. tarafından Şanlıurfa İli, Merkez İlçesinde 477 bin metrekareye yakın alan üzerinde 6 MW kapasiteli biyogaz tesisi kurulması planlanıyor. 

Yaklaşık 10 milyon lira değerindeki projede alanda kurulu bulunan Namet Gıda San. ve Tic. A.Ş.’ den günde 95 ton hayvansal atık alınarak elektrik enerjisi üretilecek. Ayrıca çevredeki mevcut tarım işletmelerinden toplanacak 3 ton/gün tarımsal kaynaklı atıklar da (hayvansal yem atıkları, sap, saman, mısır silajı ve bitki dokusu atıkları) işlenecek. Tesiste günde toplam 98 ton atık işlenerek yılda 52 560 000 kwh elektrik üretilecek.

Biyogaz Tesisine gelecek olan organik içerikli atıkların anaerobik ortamda, biyolojik olarak parçalanması sağlanacak. Organik içerikli atıkların biyolojik olarak parçalanması esnasında açığa çıkacak olan biyogaz ise kojenerasyon ünitesinde elektrik ve ısı üretimi için kullanılacak. 

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler