1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Şanlıurfa’nın mısır ve pamuk atıklarından elektrik üretilecek

Şanlıurfa’nın mısır ve pamuk atıklarından elektrik üretilecek

Pin Elektrik, Şanlıurfa’da kuracağı 20,55 MW’lık tesiste bitki, tarım ve orman atıklarını yakarak yılda 20 milyon kWh elektrik üretecek.

Şanlıurfa’nın mısır ve pamuk atıklarından elektrik üretilecek

Enerji Günlüğü - Pin Elektrik, Şanlıurfa’da kuracağı 20,55 MW’lık tesiste bitki, tarım ve orman atıklarını yakarak yılda 20 milyon kWh elektrik üretecek.

Pin Elektrik Enerji A.Ş. tarafından Şanlıurfa İli Eyyübiye İlçesi, Koçören Organize Sanayi Bölgesi’nde 19 bin metrekare yüzölçümlü alan içerisinde 20,55 MW kapasiteli Biyokütleden Enerji Üretim Tesisi kurulması planlanıyor.

ÇİFTÇİNİN TARIMSAL ATIK SORUNU DA ÇÖZÜLECEK

91,5 milyon lira değerindeki proje kapsamında, çiftçi için önemli bir sorun olan tarımsal atıkların değerlendirilerek yani yerli kaynaklarla enerji üretilmesi hedefleniyor. Tesiste hammadde olarak tarımsal, ormansal ve bitkisel atıklar kullanılacak. Tesiste özellikle Şanlıurfa bölgesinde önemli miktarlarda üretilen mısır ve pamuk (Sap, Sömek, Sap, Çırçır Atığı )hammadde olarak kullanılacak. Tesis kapsamında kullanılacak hammadde Harran bölgesinde bir depoda stoklanıp orada parçalanıp organize sanayi bölgesinde bulunan tesisteki depolama alanına sevk edilecek.

Bu atıkların yakılmasıyla elde edilecek biyogazdan elektrik üretilecek. Sistemde kullanılacak üç jeneratör ile yıllık 20.000.000 kWh’lık elektrik enerjisi üretimi yapılacağı öngörülüyor. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler