1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Saray-Vize arasına yeni elektrik iletim hattı

Saray-Vize arasına yeni elektrik iletim hattı

Enerji Günlüğü - TEİAŞ, Kırklareli’nin Vize ilçesi ile Tekirdağ'ın Saray ilçesi arasında yeni bir elektrik iletim hattı kuracak. Türkiye Elektrik...

Saray-Vize arasına yeni elektrik iletim hattı

Enerji Günlüğü - TEİAŞ, Kırklareli’nin Vize ilçesi ile Tekirdağ'ın Saray ilçesi arasında yeni bir elektrik iletim hattı kuracak. 

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi (TEİAŞ), Trakya’da elektrik iletim altyapısını güçlendirme çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda TEİAŞ tarafından Kırklareli’nin Vize ilçesinde Vize 380 TM kurulacak. 

Yeni kurulacak Vize 380 TM, Tekirdağ’ın Saray ilçesi sınırları içindeki mevcut 154 kV ( Çerkezköy-Kıyıköy) elektrik enerjisi iletim hattına bağlanacak. 

TEİAŞ bu bağlantıyı sağlamak için yeni bir iletim hattı tesis edecek. 154 kV’lık (Çerkezköy-Kıyıköy) Brş.N. Vize 380 elekttik iletim hattının uzunluğu 16.9 kilometre olacak. 

Kullanım ömrü 30 yıl olarak öngörülen yeni hat sayesinde Kırklareli ve Tekirdağ illeri başta olmak üzere bölgenin kaliteli ve kesintisiz elektrik ihtiyacının karşılanması hedefleniyor. 

Söz konusu yatırım için Eltemtek Elektrik Tesisleri Mühendislik, Müteahhitlik, Danışmanlık ve Ticaret AŞ tarafından ÇED raporu hazırlandı.

Önceki ve Sonraki Haberler