1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Saray`ın çatısında bir Çinli: Yingli

Saray`ın çatısında bir Çinli: Yingli

Enerji Günlüğü - Kayseri’nin Develi İlçesi faaliyet gösteren Saray Halı'ya ait Saray Çiftliği’nin çatısına kurulan güneş enerjisi santralinde...

Saray`ın çatısında bir Çinli: Yingli

Enerji Günlüğü - Kayseri’nin Develi İlçesi faaliyet gösteren Saray Halı'ya ait Saray Çiftliği’nin çatısına kurulan güneş enerjisi santralinde Yingli Solar panelleri kullanıldı.

Yingli Solar Türkiye, Asunim Türkiye işbirliğiyle Türkiye’nin en büyük çatı üzeri güneş enerjisi santrallerinden birine imza attı. Kayseri Develi’de Saray Halı’ya ait, Türkiye'nin en büyük entegre hayvan çiftliği Saray Tarım ve Hayvancılık’ın çatısına, toplam 1,15 MW gücüne sahip Yingli Solar panelleri yerleştirildi.

4675 SOLAR PANELİ KULLANILDI

Projede, yıllık ortalama 1.800 MW saat üretim kapasitesine sahip 4675 adet yüksek verimli Yingli Solar paneli kullanıldı. Güneş panelleri ile üretilen elektrik sayesinde Develi’deki çiftlikte bulunan yaklaşık 5 bin büyükbaş hayvanın beslenmesi ve sütünün sağılması işlemleri gerçekleştiriliyor. Ayrıca üretilen elektriğin fazlası şebekeye satılıyor.

HER KOŞULDA YÜKSEK PERFORMANS

Yingli Solar Türkiye Ülke Müdürü Uğur Kılıç, Saray Çiftliği’nin bulunduğu bölgede şiddetli rüzgarlar, yazın aşırı sıcak, kışın ise yoğun kar yağışı olabildiğini belirterek "Bu projede Yingli Solar panellerinin tercih edilmesinin en önemli nedeni, panellerimizin her türlü iklim koşulunda yüksek performans gösterdiğinin uluslararası kuruluşlarca test edilip kanıtlanmış olması" dedi.

YERİNDE ÜRETİM YERİNDE TÜKETİM

Anadolu’daki kurum ve kuruluşların güneş enerjisinden kendi elektriğini üretip fazlasını satmanın getirdiği avantajların farkına vardığını aktaran Uğur Kılıç, "Gün geçtikçe daha çok firma yenilenebilir enerji imkanlarını kullanarak elektrik faturalarında orta ve uzun vadede tasarruf yapmanın yolunu arıyor ve bunun için de en verimli çözüm güneş enerjisi" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler