1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Sarı: Türkiye teknolojisini satabilecek konumda

Sarı: Türkiye teknolojisini satabilecek konumda

Enerji Günlüğü - Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı İklim değişikliğinin önlenmesi için teknoloji satan bir ülke olabileceğimizi söyledi.Çevre...

Sarı: Türkiye teknolojisini satabilecek konumda

Enerji Günlüğü - Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı İklim değişikliğinin önlenmesi için teknoloji satan bir ülke olabileceğimizi söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Uluslararası Enerji Ekonomisi Birliği (IAEE) Başkanı Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu ile yaptığı görüşmede Türkiye’nin küresel iklim zirvesinde önemli müzakerelerde bulunduğunu anlatarak, “İklim değişikliğinin önlenmesi için farklı teknolojiler, çeşitli yaklaşımlar var. Türkiye, eski Türkiye değil. Bu konuda sahip olduğumuz teknolojiyidiğer ülkelere transfer edebiliriz. Artık sadece teknoloji alan değil, aynı zamanda satan bir ülke olmak niyetindeyiz” dedi.

YEŞİL İKLİM FONUNDA ISRARCI OLDUK

Geçtiğimiz günlerde Fransa’da düzenlenen ‘Paris İklim Zirvesi’nde Türkiye’nin çok aktif bir şekilde müzakerelerde bulunduğunu anlatan Bakan Sarı, “Orada özellikle yeşil iklim fonu konusunda fikirlerimizi net bir şekilde ifade ettik. Biz, gelişmekte olan bir ülkeyiz. Fon, en fakir ülkelerden başlıyor ve yukarı doğru çıkıyor. Biz, mali destek ve teknoloji desteği konularında ısrarcı olduk” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler