1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Şarköy`de termik santral ‘deprem riski’ne takıldı!

Şarköy`de termik santral ‘deprem riski’ne takıldı!

Enerji Günlüğü - Şarköy'de kurulmak istenen “Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali” için verilen olumlu ÇED raporuna bilirkişi heyeti, deprem riski, flora...

Şarköy`de termik santral ‘deprem riski’ne takıldı!

Enerji Günlüğü - Şarköy'de kurulmak istenen “Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali” için verilen olumlu ÇED raporuna bilirkişi heyeti, deprem riski, flora yapısı, turizme etkisi nedeniyle onay vermedi. Tekirdağ'ın Şarköy ilçesine bağlı Kızılcaterziköy’de kurulmak istenen “Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali” için verilen olumlu Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporuna bilirkişi onay vermedi. Şarköy Doğayı ve Çevreyi Koruma Derneği, Sarp Elektrik A.Ş'nin kurmak istediği santral için verilen olumlu ÇED raporunun iptali istemiyle dava açmıştı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı aleyhine açılan davayla ilgili Bilirkişi Heyeti hazırladığı raporda, ÇED raporunun, olumlu kararının iptal edilmesini ve kıyıdan 1,5-2 metre daha kuzeye çekilecek şekilde yeniden hazırlanması gerektiğini belirtti. Dernek avukatı Ongun Mızrak, "Bilirkişi raporu, santralin yapılmaması konusunda, talebimizi karşılar durumda karar verdi. Mahkemenin de bu hususu değerlendireceğini düşünüyorum" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler