1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Sarkozy, ENI’yle birlikte çalışıcak

Sarkozy, ENI’yle birlikte çalışıcak

Enerji Günlüğü - Nicolas Sarkozy 100 milyar $'lık bir Katarlı fonun iş bağlantılarını kurmaya hazırlanıyor. Danışmanlığını ise Türkiye'nin kapısını...

Sarkozy, ENI’yle birlikte çalışıcak

Enerji Günlüğü - Nicolas Sarkozy 100 milyar $'lık bir Katarlı fonun iş bağlantılarını kurmaya hazırlanıyor. Danışmanlığını ise Türkiye'nin kapısını kapattığı ENI'nin CEO'su Scaroni'nin yapacağı iddia ediliyor.

Başkanlık koltuğunu son seçimlerde François Hollande'a kaptıran Nicolas Sarkozy, fon yöneticisi oluyor... Financial Times gazetesinin yayınladığı haberde Sarkozy'nin finans sektörüne gireceği anlatılıyor. Habere göre Sarkozy 100 milyar euroluk Katarlı fon QIA'nın Avrupa'daki yatırımlarını yönetmesine yardım edecek. Sarkozy'nin beraber çalışacağı isimler arasında Goldman Sachs Europe'un eski Başkanı Sir Simon Robertson ve İtalyan ENI'nin CEO'su Paolo Scaroni bulunuyor.

TÜRKİYE KAPISI ENI'YE KAPALI

Sarkozy'nin birlikte çalışacağı ENI Güney Kıbrıs'ta doğalgaz arıyor. Türkiye, adanın etrafındaki gazın paylaşılması gerektiğini iddia ederken Rum kesimi buna yanaşmıyor. Bundan dolayı Türkiye, Rumların paylaşmayacağı gazı çıkaran ENI ile bir daha çalışmama kararı aldı.

Önceki ve Sonraki Haberler