1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Sarpıncık RES ÇED raporu görüşe açıldı

Sarpıncık RES ÇED raporu görüşe açıldı

Enerji Günlüğü – Çalık Rüzgar Enerjisi tarafından İzmir’de yapılması planlanan Sarpıncık RES projesiyle ilgili ÇED Raporu 10 günlüğüne halkın...

Sarpıncık RES ÇED raporu görüşe açıldı

Enerji Günlüğü – Çalık Rüzgar Enerjisi tarafından İzmir’de yapılması planlanan Sarpıncık RES projesiyle ilgili ÇED Raporu 10 günlüğüne halkın görüşüne açıldı.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamaya göre, Çalık Rüzgar Enerjisi Elektrik Üretim Ltd. Şti. tarafından İzmir ili Karaburun ilçesinde yapılması planlanan Sarpıncık Rüzgar Enerji Santrali projesi ile ilgili hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu halkın görüşüne açıldı.

Nihai olarak kabul edilen Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu 10 (on) gün halkın görüşüne açılmış olup, görüş ve öneriler için bu süreç içerisinde İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na müracaat edebilecek.

Komisyonun sonuçlandırdığı Çevresel Etki Değerlendirme Raporu halkın görüş ve önerilerini almak üzere Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde ve Bakanlıkta on(10) gün görüşe açılır. Bakanlıkça projeyle ilgili karar alma sürecinde bu görüşler de dikkate alınır. Bakanlık halktan gelen görüşler ışığında rapor içeriğinde gerekli eksikliklerin tamamlanmasını, ek çalışmalar yapılmasını ya da İnceleme Değerlendirme Komisyonunun yeniden toplanmasını isteyebilir.

Önceki ve Sonraki Haberler