1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Sarpıncık RES elektrik üretmeye başladı

Sarpıncık RES elektrik üretmeye başladı

Enerji Günlüğü - Çalık Enerji'ye ait ikinci rüzgar enerji santrali yatırımı olan Sarpıncık RES elektrik üretimine başladı.Çalık Enerji'den...

Sarpıncık RES elektrik üretmeye başladı

Enerji Günlüğü - Çalık Enerji'ye ait ikinci rüzgar enerji santrali yatırımı olan Sarpıncık RES elektrik üretimine başladı.

Çalık Enerji'den yapılan açıklamaya göre, İzmir Karaburun’da yer alan ikinci rüzgar enerji santrali yatırımı olan Sarpıncık RES Projesinde yer alan, iki ünitenin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından geçici kabulü yapıldı ve 31 Ekim 2016 tarihi itibariyle ticari işletmeye geçirildi.

Açıklamada, yapımına halen devam edilen Sarpıncık RES projesinin toplam 13 adet Nordex türbininden oluşan ve 32 MW kurulu güce sahip kalan türbinlerin de, en kısa sürede ticari işletmeye geçmesi için gerekli çalışmaların yapıldığı ifade edildi.

115 milyon TL'lik yatırımla hayata geçirilmesi planlanan Sarpıncık RES, yargı kararı ile durdurulmuş, ancak hemen ardından da teşvik kapsamına alınan yatırımlar arasında yer verilerek KDV istisnası ve gümrük muafiyeti gibi avantajlar sağlanmıştı.

DURDURULAN SAPINCIK RES'E TEŞVİK

SAPINCIK RES'E DURDURMA KARARI

Önceki ve Sonraki Haberler