1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Sarpıncık RES`e durdurma kararı

Sarpıncık RES`e durdurma kararı

Enerji Günlüğü - İzmir 5. İdare Mahkemesi, Çalık Holding’in Karaburun ilçesinde yapmayı planladığı Sarpıncık RES için durdurma kararı verdi.İzmir...

Sarpıncık RES`e durdurma kararı

Enerji Günlüğü - İzmir 5. İdare Mahkemesi, Çalık Holding’in Karaburun ilçesinde yapmayı planladığı Sarpıncık RES için durdurma kararı verdi.

İzmir 5. İdare Mahkemesi, Çalık Holding’in Karaburun ilçesi Hasseki ve Sarpıncık köyleri bölgesinde yapılması planlanan “Sarpıncık RES” projesi, Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) olumlu kararının yürütmesinin durdurularak iptali talebiyle açılan davada ÇED raporunun iptaline karar verdi.

Mahkeme, kararında “ÇED olumlu kararına konu projenin yer aldığı yarımadanın doğal yapısı, coğrafi konumu, projenin yer aldığı yarımadada bulunan rüzgar türbinlerinin kümülatif olarak çevre etki değerleri dikkate alındığında, yeni bir projenin daha bu alanda faaliyete geçmesinin, zengin bir biyo çeşitliliği barındıran yarımadada yaşayan canlıların sığınacağı başka bir yaşam alanı bırakmayacağı sonucuna varıldığından, dava konusu kararda hukuka uygunluk bulunmamıştır. Açıklanan nedenlerle hukuka aykırılığı açık olan dava konusu işlemin, uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğabileceğinden yürütülmesinin durdurulmasına, itiraz yolu kapalı olmak üzere oybirliğiyle karar verildi.”ifadelerine yer verdi.

Çevre ve Ekoloji Hareketi Avukatları (ÇEHAV) desteğiyle açılan davada alınan bu kararın bölgedeki diğer tesislere de emsal teşkil edeceği tahmin ediliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler