1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. SASHA webinarında denizcilik ve havacılıkta hidrojenin geleceği konuşulacak

SASHA webinarında denizcilik ve havacılıkta hidrojenin geleceği konuşulacak

Denizcilik ve Havacılık sektörü liderlerinin oluşturduğu bir birlik olan SASHA bu gün (24 Mayıs) “Geleceğe Yakıt Sağlamak: Yeşil hidrojen” konulu bir web semineri (webinar) düzenliyor.

SASHA webinarında denizcilik ve havacılıkta hidrojenin geleceği konuşulacak

Enerji Günlüğü- SASHA, yeşil hidrojen ve doğrudan hava yakalamanın, (DAC) karbonsuzlaştırma yollarının ayrılmaz bir parçası olduğu mesajını vermek için denizcilik ve havacılık sektörlerinden liderleri bir araya getiriyor. Seminer, denizcilik ve havacılığın karbondan arındırılmasının en iyi yolunun yeşil hidrojen ve Hava yakalama teknolojisi (DAC) olduğunu gösteren ARUP' un özel bir araştırmasını da içerecek.

DAC, havadaki karbondioksiti (CO2) doğrudan ayıran bir karbondioksit giderme teknolojisi. DAC bunu, atmosferik havayı çekerek, bir dizi kimyasal reaksiyonla CO2 moleküllerini ayırıp geri kalan havayı ortama geri vererek yapıyor.

Opportunity Green'in CEO'su ve SASHA Koalisyonu Direktörü Aoife O'Leary seminerle ilgili açıklamasında; "Bireysel havayolları ve nakliye şirketleri sektörlerinde yeşil hidrojen çağrısında bulunuyor, ancak sesleri kendi başlarına yeterince yüksek değil. Bu endüstrilerin bu konuda güçlü, birleşik bir ses oluşturması gerekiyor, böylece politikacılar üzerinde daha fazla etkiye sahip oluyorlar. Havacılık ve denizcilik sektörlerinde Net Sıfır geleceğine adil bir geçiş sağlamak iddialı bir hedeftir ve bu endüstri liderleri ve karar vericiler arasındaki doğru işbirliği ile mümkündür. " ifadesini kullandı.

ARUP'un Danışma ekibinden Hidrojen, CCUS ve Yeni Yakıtlar Direktörü Sally Prickett ise ; "Güvenli bir yeşil hidrojen tedariki, sürdürülebilir havacılık ve nakliye yakıtları üretmek için çok önemli olacak ve SASHA Koalisyonu için yaptığımız araştırma, bu endüstriler için bir dizi olası karbonsuzlaştırma yolunun yeşil hidrojen olduğunu belirtiyor" dedi.

SASHA Koalisyonu, sürdürülebilir bir havacılık ve denizcilik geleceği için yeşil hidrojenden yararlanmayı amaçlayan bir girişim. Koalisyon, havacılık ve denizcilik sektörlerindeki karbon emisyonlarını azaltmak için yeşil hidrojenin üretimini, dağıtımını ve kullanımını destekliyor. Koalisyonun üyeleri arasında hükümetler, şirketler, araştırma kurumları ve sivil toplum kuruluşları bulunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler