1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. SASKİ seralar için jeotermal kaynak arayacak

SASKİ seralar için jeotermal kaynak arayacak

Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), jeotermal seracılık yapmak amacıyla Akyazı ilçesinde beş noktada jeotermal kaynak arama sondajı yapacak.

SASKİ seralar için jeotermal kaynak arayacak

Enerji Günlüğü - Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), jeotermal seracılık yapmak amacıyla Akyazı ilçesinde beş noktada jeotermal kaynak arama sondajı yapacak.

Sakarya ili, Akyazı İlçesi, Kuzuluk Mahallesi, 2008-İR-01 numaralı ruhsat sahası (ER: 3179705) içerisinde yer alan 4.400 m2 alan üzerinde Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından “Jeotermal Kaynak Suyu Arama Faaliyeti” gerçekleştirilmesi planlanıyor. 

3,5 milyon lira yatırımla gerçekleştirilmesi planlanan proje kapsamında ruhsat sahası içerisinde belirlenen beş noktada jeotermal kaynak aranacak. Arama sürecinden sonra jeotermal su sondajı yapılarak çıkarılacak termal suyun, termal amaçlı tesisler yapılması amacıyla tesislerin yapılacağı alana taşınması amaçlanıyor. 

Çıkarılacak olan termal su sıcaklığına bağlı olarak yatırım yapılması planlanıyor. Yatırım tutarı, çıkarılacak suyun debisine bağlı olarak değişiklik arz edebilecek. Uygun sıcaklıkta ve debide su bulunması halinde (55-60 oC) jeotermal seracılık yapılması düşünülüyor. Sondaj çalışmaları sonucunda olumlu sonuç alınamazsa kuyu ağzı beton ile kapatılacak.

Enerji Günlüğü

 

Önceki ve Sonraki Haberler