1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Saudi Aramco Çin yatırımlarını arttırmayı planlıyor

Saudi Aramco Çin yatırımlarını arttırmayı planlıyor

Dünyanın en büyük petrol şirketi olan Saudi Aramco CEO’su Amin Nasser, Çin’deki yatırım faaliyetlerini artırmayı planladıklarını açıkladı. 

Saudi Aramco Çin yatırımlarını arttırmayı planlıyor

Enerji Günlüğü - Suudi Arabistan devletine ait petrol şirketi Aramco, Çin’e yaptığı 100 milyar yuanlık yatırımı artırmaya hazırlanıyor.

Suudi Arabistan’ın milli petrol şirketi Saudi Aramco, yurt içindeki petrol ve doğal gaz üretimini artırmak ve yurt dışındaki faaliyetleri çeşitlendirmek için, tarihindeki en büyük ölçekli yatırım planını uyguluyor. Suudi Arabistan’ın ürettiği ham petrolün en büyük piyasası olarak, Çin’in önemi de artıyor. Saudi Aramco CEO’su Amin Nasser, Çin’deki yatırım faaliyetlerini artırmayı planladıklarını ve ilgili projelerin değerlendirmelerini tamamladıktan sonra uygun zamanda bilgi paylaşacaklarını açıkladı. Geçen Mart ayından bu yana, Saudi Aramco Çin’e 100 milyar yuan tutarında yatırım yaptı.

“ÇİN PETROKİMYADA DA ÖNEMLİ BİR PİYASA”

Nasser, Çin’in sadece ham petrol değil, aynı zamanda petrokimya ürünlerinde de önemli bir piyasa olduğunu vurguladı. Nasser ayrıca, bu yılın üçüncü çeyreğinde küresel petrol ihtiyacının 104 milyon varile ulaşabileceği tahmininde bulundu ve bunun Çin’in talebindeki artıştan kaynaklandığını savundu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler