1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Savaş: Elektrikte güvenilir ve şeffaf bilgi hedefliyoruz

Savaş: Elektrikte güvenilir ve şeffaf bilgi hedefliyoruz

Enerji Günlüğü - EPİAŞ Genel Müdürü Hasan Hüseyin Savaş, veri ve analiz platformu oluşturarak piyasa katılımcılarının ihtiyaç duyduğu güvenilir...

Savaş: Elektrikte güvenilir ve şeffaf bilgi hedefliyoruz

Enerji Günlüğü - EPİAŞ Genel Müdürü Hasan Hüseyin Savaş, veri ve analiz platformu oluşturarak piyasa katılımcılarının ihtiyaç duyduğu güvenilir veri ve bilgiye eşit şartlarda ve zamanında ulaşmasını sağlamayı hedeflediklerini ifade etti.

Elektrik piyasasının işletim faaliyetlerini yürüten Enerji Piyasaları İşletme AŞ (EPİAŞ), “veri ve analiz platformu”nu oluşturmak amacıyla 1. Şeffaflık Çalıştayı’nı gerçekleştirdi. Çalıştay'da konuşan EPİAŞ Genel Müdürü Hasan Hüseyin Savaş, platformla birlikte piyasa katılımcılarının, ihtiyaç duyduğu güvenilir veri ve bilgiye eşit şartlarda ve zamanında ulaşmasını sağlamayı hedeflediklerini ifade etti.

Savaş, piyasada faaliyet gösteren 868 katılımcı olduğunu hatırlatarak, elektrik piyasasının daha sağlam ve şeffaf bir yapıya kavuşması hem kamu hem özel sektörün sürece katkı sunması gerektiğini vurguladı.

Eylül ayında EPDK tarafından elektrik piyasası işletim lisansının 49 yıllığına EPİAŞ’a verilmesinin ardından, spot elektrik piyasasında gerçekleşen tüm alım satım işlemleri EPİAŞ tarafından yürütülüyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler