1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Say Yenilenebilir yeni fabrika projesi için yatırım teşviki aldı

Say Yenilenebilir yeni fabrika projesi için yatırım teşviki aldı

Say Yenilenebilir Enerji, Kemalpaşa OSB’de kuracağı yeni fabrika projesine yatırım teşvik belgesi aldı.

Say Yenilenebilir yeni fabrika projesi için yatırım teşviki aldı

Enerji Günlüğü - Say Yenilenebilir Enerji, Kemalpaşa OSB’de kuracağı 2285 milyon liralık yeni fabrika yatırımına, yatırım teşvik belgesi aldı. 

Say Yenilenebilir Enerji Ekipmanları Sanayi ve Ticaret AŞ’nin [SAYAS], ilişkili tarafında ait; İzmir Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesindeki Say yenilenebilir tesislerine bitişik 13.833,85 m2'lik arsada planladığı 228 milyon lira tutarlı kapasite arttırma projesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından yatırım teşvik belgesi aldı. 

Şirket yatırım teşvik belgesi kapsamında sigorta primi işveren hissesi, vergi indirimi, gümrük vergisi muafiyeti ve KDV istisnası desteklerinden yararlanacak. 

Say Yenilenebilir’den yapılan açıklamada, teşvik belgesi alan yatırım kapsamında inşa edilecek olan fabrika için inşaat ruhsatının da alındığı ve inşaat çalışmalarının başlatıldığı bildirildi. 
  
Açıklamada, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından daha önce alınan 25 Nisan 2021 tarihli ve 523077 sayılı yatırım teşvik belgesi için de kapama başvurusu yapıldığı kaydedildi. 

YENİ FABRİKA BÜYÜYEN İŞ HACMİNİ KARŞILAMAYI HEDEFLİYOR

Say Yenilenebilir, yeni yatırımının rüzgar enerjisi sektöründe Amerika Birleşik Devletleri'nde yeni iş ilişkilerinin kurulmasıyla birlikte mevcut kapasitenin arttırılmasına yönelik ihtiyaç nedeniyle karar verildiğini açıklamıştı. Yeni fabrika, yeşil enerjiye yapılacak yatırımlarla Say Yenilenebilir AŞ’nin artma eğilimi gösteren iş hacmini de karşılamayı hedefliyor.  

Şirket fabrika arsasının satınalma opsiyonuyla kiralama yöntemiyle edindi. Yeni fabrikanın yaklaşık 10.000 m2 kapalı alanı olacak. Proje kapsamında yeni makine ve ekipman yatırımları da yapılacak. 

Şirket üretim kapasitesini %200 oranında arttıracak olan fabrika inşaatının, 2024 yılının ilk çeyreği sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler