1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Sayaç muayene hizmetleri özelleştiriliyor

Sayaç muayene hizmetleri özelleştiriliyor

Elektrik, doğalgaz ve akaryakıt sayaçlarının da içinde yer aldığı, ölçü aletlerinin periyodik muayene hizmetleri özelleştiriliyor. 

Sayaç muayene hizmetleri özelleştiriliyor

Enerji Günlüğü - Elektrik, doğalgaz ve akaryakıt sayaçlarının da içinde yer aldığı, ölçü aletlerinin periyodik muayene hizmetleri özelleştiriliyor. 

3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu kapsamındaki uzunluk, alan, hacim, ağırlık ölçüleri, areometreler, hububat muayene aletleri, elektrik, su, havagazı, doğalgaz, akaryakıt sayaçları, taksimetreler, naklimetreler, akım ve gerilimölçü transformatörleri ile demiryolu yük ve sarnıçlı vagonlarının muayenesi, ayarlanması ve damgalanması hizmetleri, 3124 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı uyarınca özelleştirilecek. 

Özelleştirme işlemleri; işletme hakkının verilmesi veya gelir ortaklığı modeli ve işin gereğine uygun sair hukuki tasarruflar yöntemlerinin ayrı ayrı veya birlikte uygulanarak gerçekleştirilebilecek. 

Özelleştirme işlemleri tamamlanana kadar söz konusu hizmetler Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülmeye devam edecek. Özelleştirme işlemlerinin, 31 Aralık 2025 tarihine kadar tamamlanması planlanıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler