1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Sayaç yatırım tutarı bedellerinin nasıl hesaplanacağı belirlendi

Sayaç yatırım tutarı bedellerinin nasıl hesaplanacağı belirlendi

Enerji Günlüğü – Enerji Piyasası Denetleme Kurulu (EPDK)dağıtım şirketleri tarafından takılan müşteri sayaçlarınınyatırım bedellerinin nasıl...

Sayaç yatırım tutarı bedellerinin nasıl hesaplanacağı belirlendi

Enerji Günlüğü – Enerji Piyasası Denetleme Kurulu (EPDK)dağıtım şirketleri tarafından takılan müşteri sayaçlarınınyatırım bedellerinin nasıl hesaplanacağını belirledi.

EPDK’nın kararına göre, 2013 yılında dağıtım şirketleri tarafından takılan müşteri sayaçların bedeli tek fazlı sayaçlar için 16 lira, üç fazlı sayaçlar için 34 lira, kombili sayaçlar için 73 lira oldu.

2013 yılında gerçekleştirilen sökme takma işlemleri için birim sökme maliyeti 4 TL/adet takma maliyeti 4 TL/adet olarak uygulandı.

2014 yılından başlamak üzere sonraki yıllarda geçerli olacak birim sayaç bedelleri Bir önceki yılda sayaç türü için geçerli olan birim sayaç bedeli, Bir önceki yılın Kasım ayı ÜFE endeksi veİki önceki yılın Kasım ayı ÜFE endeksi dikkate alınarak hesaplanacak.

2014 yılından başlamak üzere sonraki yıllarda geçerli olacak birim sökme takma maliyeti, o yıl için yılı için geçerli olan birim sökme takma maliyeti, bir önceki yılda geçerli olan birim sökme maliyeti, bir önceki yılın Kasım ayı ÜFE endeksi veİki önceki yılın Kasım ayı ÜFE endeksi toplanarak hesaplanacak.

Ayrıca, tüketiciden herhangi bir bedel alınmaksızın dağıtım şirketi tarafından takılan sayaçlarla ilgili işletme giderleri şirketin bir yılda söktüğü toplam sayaç sayısı, birim sökme maliyeti, birim sökme maliyeti vebirim takma maliyeti dikkate alınarak hesaplanacak

Elektrik dağıtım şirketleri bir önceki ayda takılan sayaçlara ilişkin verileri, Kurum tarafından oluşturulacak formata uygun olarak, takip eden ayın 10’una kadar, Kuruma bildirecekler..

Önceki ve Sonraki Haberler