1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Sayalar RES yer değiştirecek

Sayalar RES yer değiştirecek

Doğal Enerji, Manisa’nın Kırkağaç ve Akhisar ilçelerinde işletmekte olduğu Sayalar Rüzgar Enerji Santrali’nde (RES) saha değişikliği yapacak.

Sayalar RES yer değiştirecek

Enerji Günlüğü - Manisa’nın Kırkağaç ve Akhisar ilçe sınırları içindeki Sayalar Rüzgar Enerji Santrali (RES) projesinde saha değişikliği yapılacak. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği'nin 24 üncü maddesinin dokuzuncu fıkrası kapsamında, Doğal Enerji Elektrik Üretim Anonim Şirketi’ne Sayalar RES projesi için verilen üretim lisansında santral sahası değişikliği yapılacağını duyurdu. 

Duyuruya göre şirket, Manisa ili Kırkağaç ve Akhisar ilçeleri sınırları içinde yer alan Sayalar RES proje sahasının değiştirilmesi için başvuruda bulundu. 

Söz konusu başvuru, üçüncü şahıslar tarafından kişisel hak ihlali açısından yazılı olarak itirazda bulunulabilmeleri amacıyla on iş günü yayınlanacak. İlgililer, duyuruya EPDK'nın web sitesi üzerinden ulaşabilecek.

Polat Enerji ve Demirer Enerji ortaklığında işletilen Sayalar Rüzgar Enerji Santrali (RES), 57,20 MWe kurulu gücü ile yaklaşık 39 bin 500 konutun elektrik enerjisi ihtiyacını karşılıyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler