1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Sayar: Elektrikli otomobile geçiş yılı 2025 olacak

Sayar: Elektrikli otomobile geçiş yılı 2025 olacak

AVERE Türkiye Elektro Mobilite Derneği genel koordinatörü Haluk Sayar, 2025 yılının elektrikli otomobillerin içten yanmalı otomobillerden daha ucuz olmaya başlayacağı yıl olacağını söyledi. 

Sayar: Elektrikli otomobile geçiş yılı 2025 olacak

Enerji Günlüğü - AVERE Türkiye Elektro Mobilite Derneği genel koordinatörü Haluk Sayar, 2025 yılının elektrikli otomobillerin içten yanmalı otomobillerden daha ucuz olmaya başlayacağı yıl olacağını söyledi. 

AVERE Türkiye Elektro Mobilite Derneği genel koordinatörü Haluk Sayar, elektrikli araçların tahmin edilenden daha yakın zaman içerisinde içten yanmalı motorlu araçlardan daha ucuz hale geleceğini belirterek, “Son zamanlarda yapılan birçok çalışmanın ortak sonucu olarak Elektrikli araçlarda kullanılan  akü maliyetlerinin kritik 100 USD /kWh değerine ulaşması ve altına düşmesi 2025 yılında mümkün olacak. Dolayısıyla 2025 yılı, Elektrikli otomobillerin içten yanmalı otomobillerden daha ucuz olmaya başlayacağı yıldır” ifadesini kullandı. 

HIZLI GEÇİŞ TÜRK OTOMOTİV SEKTÖRÜ İÇİN SANCILI OLABİLİR

Sayar Türk otomotiv üretim ve tedarik sektörünün, elektrikli otomobile geçişe hazırlandığını, ancak elektrikli otomobil maliyetlerinin bu derece hızlı düşmesine hazırlıksız olabileceklerini ve gelecek projeksiyonlarını son dönemdeki gelişmeleri hesaba katarak tekrar gözden geçirmelerinin çok önemli olduğunu kaydetti. 

Sayar, “Avrupa birliği teşviklerle de olsa Elektrikli araca geçişini uzun yıllara yaymış olacak ve sektörün bu durumdan en az etkilenmesini sağlayacak. Ancak teşvik olmayan Türkiye’de elektrikli otomobil maliyetlerinin diğerleriyle aynı hatta daha ucuz olması durumunda ağırlıklı olarak Elektrikli otomobiller tercih edilmeye başlanacak. Dolayısıyla Türkiye’de Elektrikli araç satışlarında 2025 yılı ve sonrasında çok hızlı büyüme gerçekleşecek. Bu hızlı geçiş Türk otomotiv sektörü için sancılı olabilir. Ancak yine de AB’nin 2030 yılı Elektrikli araç oranı beklentisi olan % 58 rakamını Türkiyenin de yakalayabilmesi mümkün” dedi. 

Önceki ve Sonraki Haberler