1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Saygın: Yatırımlar yeşil dönüşüme odaklanacak

Saygın: Yatırımlar yeşil dönüşüme odaklanacak

YASED Başkanı Ayşem Saygın, önümüzdeki dönem yatırımlarının yeşil dönüşüme odaklanacağını kaydetti.

Saygın: Yatırımlar yeşil dönüşüme odaklanacak

Enerji Günlüğü - YASED Başkanı Ayşem Saygın, önümüzdeki dönem yatırımlarının yeşil dönüşüme odaklanacağını kaydetti.

Sabancı Üniversitesi İstanbul Uluslararası Enerji ve İklim Merkezi (IICEC) tarafından düzenlenen ''Dünyada Enerji ve İklim Trendleri ve Türkiye'ye Yansımaları'' temalı Konferans’ta konuşan Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Başkanı Ayşem Saygın, önümüzdeki dönem yatırımlarının yeşil dönüşüme odaklanacağını kaydeden , 2011 yılından itibaren devam eden bu trendin Türkiye’yi de etkilediğini ifade etti.

YASED olarak enerji yatırımlarının yüzde 85’ini temsil ettiklerini belirten Saygın, “Pandemi sonrasında küresel ve ülke düzeyinde yaşamakta olduğumuz en olumlu gelişme; yeşil dönüşüme ilişkin gündemin uluslararası yatırımların seyri ve gelişimi üzerinde önem kazanmış olması. Dünya yatırım raporunun 2021 yılı teması, COP26 gündemini de işaret eder şekilde ‘sürdürülebilir bir toparlanma’ konusuna odaklandı ve yeşil yatırımlar yapma ve yeşil finansman imkanlarındaki artışı işaret ederek önümüzde önemli fırsatlar olduğunu işaret etti. Pandemiden çıkışta ve iklim değişikliği ile mücadelede tüm küresel aktörler uluslararası iş birliğinin başarının temeli olduğu konusunda fikir birliği içinde. Ancak konu sadece dönüşümden ibaret değil ve üzerinde durmamız gereken konu aslında kalıcı, sürdürülebilir bir dönüşümü, olabildiğince kapsayıcı olarak sağlamak. Uluslararası yatırımlar, yeşil dönüşümde bir katalizör rolü üstlenecek” açıklamasında bulundu.  

Küresel yatırımların 2020 yılında pandemi etkisiyle yüzde 35’lere varan bir düşüş yaşadığını belirten Saygın, bu düşülerin ilk yıllarda daha çok gelişmiş ülkelerde görüldüğünü ama toparlanma döneminde de en hızlı toparlananın gelişmiş ülkeler olduğuna da dikkat çekti.

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü/İstanbul

Önceki ve Sonraki Haberler