1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Sayıştay: Enerjide yerli kaynaklara önem verilmedi!

Sayıştay: Enerjide yerli kaynaklara önem verilmedi!

Enerji Günlüğü - Sayıştay'ın Kamu İşletmeleri 2011 Genel Raporu'nda enerjide yerli kaynaklara yeterli önem verilmediği belirtildi. Elektriğin üretiminden,...

Sayıştay: Enerjide yerli kaynaklara önem verilmedi!

Enerji Günlüğü - Sayıştay'ın Kamu İşletmeleri 2011 Genel Raporu'nda enerjide yerli kaynaklara yeterli önem verilmediği belirtildi. Elektriğin üretiminden, iletim, dağıtım ve nihai tüketiciler tarafından kullanımında enerji verimliliğini artırmaya yönelik yatırımların özendirilmesi ve öncelik verilmesi gibi konuların, önemini hala koruduğuna yer verilen raporda, “Elektrik enerjisi üretiminde yerli kaynaklara gerekli önem ve öncelik verilememiş, hem ithal enerji kaynaklarının hem de ithal edilen kaynağın getirildiği ülkeler yeterli ölçüde çeşitlendirilememiştir. Enerji üretim tesislerinde yer alan teçhizattaki yerli dizayn ve üretim payları düşük seviyelerdedir. Enerji üretim santrallerinde yer alan tüm elektromekanik teçhizattaki yerli dizayn ve üretimi artırıcı planlamalar yeterince yapılamamıştır” denildi.

Raporda ayrıca, doğalgazda arz güvenliğinin sağlanması ve talepteki mevsimsel değişikliklerin karşılanması ile ilgili sorunların da hala devam ettiğine dikkat çekildi.

Önceki ve Sonraki Haberler