1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Sberbank’tan Akkuyu NGS’ye 800 milyon dolar kredi 

Sberbank’tan Akkuyu NGS’ye 800 milyon dolar kredi 

Rus bankası Sberbank, Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin (NGS) inşası için Akkuyu Nükleer A.Ş’ye 800 milyon dolar kredi verecek.

Sberbank’tan Akkuyu NGS’ye 800 milyon dolar kredi 

Enerji Günlüğü - Rus bankası Sberbank, Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin (NGS) inşası için Akkuyu Nükleer A.Ş’ye 800 milyon dolar kredi verecek.

Rus bankası Sberbank, Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin (NGS) inşası için Akkuyu Nükleer A.Ş’ye kredi sağlayacak. Bu amaçla şirkete 7 yıl süreyle 500 milyon ve 300 milyon ABD doları tutarında iki kredi verilecek. Krediler, NGS’nin 4 ünitesinin inşası için kullanılacak. Sberbank 2009’un Ağustos ayı başlarında şirkete 7 yıl vadeli 400 milyon dolar tutarında kredi sağlamıştı.

ROSATOM’UN EN BÜYÜK KREDİ SAĞLAYICISI

Sberbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Anatoly Popov, banka için stratejik önem teşkil eden projeye finansmanı sürdürmekten memnuniyet duyduklarını belirterek, “Sberbank, bu yıl açtığı 800 milyon ABD doları tutarındaki yeni krediler ile Rosatom'un bu en büyük uluslararası projesinin kredi sağlayıcıları arasında lider konumunu korumaktadır” dedi.

“AKKUYU NGS’NİN İNŞAAT HIZI YENİ BİR SEVİYEYE ULAŞTI”

Akkuyu Nükleer A.Ş Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Sürdürülebilir Kalkınma ve Hissedar İlişkileri Genel Müdürü Anton Dedusenko da yaptığı açıklamada, bu yıl Akkuyu NGS'nin inşaat hızının yeni bir seviyeye ulaştığını ve mevcut durumda santralin dört güç ünitesinin tümünde çeşitli aşamalarda çalışmaların yürütüldüğünü ifade etti. Deduşenko, “Ekim ayında dördüncü güç ünitesinin inşası için lisans verilmesiyle lisans sürecini tamamladık ve inşaat çalışmalarında zirveye yaklaşıyoruz. Rus bankaları sürdürülebilir, düşük karbonlu elektrik üretim projelerini desteklemekte ve kredi ihtiyaçlarımıza büyük bir hevesle yanıt vermektedir. Sberbank'ın uzun vadeli ve güvenilir ortağımız olmasından memnuniyet duyuyoruz” dedi. 

Önceki ve Sonraki Haberler