1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Scaroni: Avrupa şeyl gazı üretmeli ve Rusya ile ilişkilerini güçlendirmeli

Scaroni: Avrupa şeyl gazı üretmeli ve Rusya ile ilişkilerini güçlendirmeli

Enerji Günlüğü - Eni CEO’su Paolo Scaroni Avrupa’da enerji fiyatlarını düşürmenin yolunun şeyl gazı üretmek ve Rusya ile güçlü ilişkiler kurmaktan...

Scaroni: Avrupa şeyl gazı üretmeli ve Rusya ile ilişkilerini güçlendirmeli

Enerji Günlüğü - Eni CEO’su Paolo Scaroni Avrupa’da enerji fiyatlarını düşürmenin yolunun şeyl gazı üretmek ve Rusya ile güçlü ilişkiler kurmaktan geçtiğini söyledi.

İtalyan enerji şirketi Eni’nin CEO’su Paolo Scaroni Avrupa krizinin enerji sektöründeki net bir yönetim eksikliğinden kaynaklandığını belirterek, Avrupa devletlerine enerji ve gaz fiyatlarını düşerecek tedbirler almaları çağrısı yaptı. Bunun için de şeyl gazı üretmeyi ve Rusya ile ilişkileri güçlendirmeyi önerdi.

Scaroni Fransız gazetesi Les Echos’a yaptığı açıklamada, “ Açıktır ki, Avrupa son on yıldır ciddi yanlışlar yaptı. Şu anda dünyadaki en yüksek enerji fiyatlarına sahip ülkeler arasındayız” dedi.

Scaroni Avrupa ekonomisinin enerji fiyatları nedeniyle ciddi bir tehdit altında olduğunu vurgulayarak, temel hatanın net bir yönetim eksikliği olduğunu belirtti. Scaroni Avrupa’nın aynı zamanda çevre, sanayi, dış politikalar ve rekabet konularında da bir rolü olmadığını söyledi.

Brüksel ile üye ülkeler arasında da sorumluluk dağılımı ile ilgili bir karışıklık olduğunu savunan Scaroni, geçen Ekim ayında da Şeyl gazı devriminin Ukrayna, Çin ve Pakistan gibi ülkelerin gelecekte Kuzey Amerika’nın şeyl oluşumlarına katılmasıyla dünya geneline yayılmasının kaçınılmaz olduğunu söylemişti.

Önceki ve Sonraki Haberler