1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Schlumberger’den 550 milyon dolar kar: Gelecek yıl gelirler yüzde 20 artar

Schlumberger’den 550 milyon dolar kar: Gelecek yıl gelirler yüzde 20 artar

Petrol arama - çıkarma devi firma 3’üncü çeyrekte beklentilerin üzerinde kar açıkladı. 

Schlumberger’den 550 milyon dolar kar: Gelecek yıl gelirler yüzde 20 artar

Enerji Günlüğü - Petrol arama ve çıkarma alanında dünyanın en büyük hizmet sağlayıcılarından Schlumberger NV, 3’üncü çeyrekte piyasa beklentilerinin üzerinde kar açıkladı. Firma, yükselen hampetrol fiyatları nedeniyle önümüzdeki yıl Kuzey Amerika’da faaliyetlerinin ve gelirlerinin yü<de 20 artmasını bekliyor. 

Şirket, 3’üncü çeyrekte hisse başına 39 sent, toplamda 550 milyon dolar kar açıkladı. Wall Street’in beklentileri ise 36 sent düzeyindeydi. 

Schlumberger’den CEO Olivier Le Peuch imzasıyla yapılan açıklamada “Bu yıl endüstrinin makro temelleri gözle görülür şekilde güçlendi. Özellikle son birkaç haftada gördüğümüz talepteki iyileşme, petrol ve gaz fiyatlarının zirve yapması, düşük stoklar ve pandemiyle mücadelede cesaret verici gelişmeler bu sonuçları getirdi. Mevcut şartlar, önümüzdeki birkaç yıl boyunca yatırımları destekleyecektir” dedi.   

Le Peuch, rakip firma Halliburton’un tahminini tekrarlayarak, Kuzey Amerika’da önümüzdeki yıl petrol arama-çıkarma faaliyetlerine ayrılacak sermaye harcamalarının yüzde 20 civarında artmasını beklediği ifade etti, dünya çapındaki artışın ise yüzde 15’ler düzeyinde olacağı tahminini dile getirdi. 

Enerji sektörüne danışmanlık hizmetleri veren Baker Hughes’un rakamlarına göre geçen yılın 3’üncü çeyreği sonunda 1019 olan dünya çapındaki petrol kuyusu sayısı, bu yıl aynı dönemde 1448’e çıktı.

Önceki ve Sonraki Haberler