1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Schneider Electric: Teknolojik gelişmeler akıllı binaları doğrudan etkileyecek

Schneider Electric: Teknolojik gelişmeler akıllı binaları doğrudan etkileyecek

Enerji Günlüğü - Schneider Electric, hızlı teknolojik gelişimle birlikte akıllı bina yönetimi sistemlerinin de değişmesi gerektiğini vurguladı.Teknolojideki...

Schneider Electric: Teknolojik gelişmeler akıllı binaları doğrudan etkileyecek

Enerji Günlüğü - Schneider Electric, hızlı teknolojik gelişimle birlikte akıllı bina yönetimi sistemlerinin de değişmesi gerektiğini vurguladı.

Teknolojideki hızlı gelişimin akıllı bina yönetiminde yarattığı değişime dikkat çeken Schneider Electric, Nesnelerin İnterneti (IoT) ve bağlantılı teknolojilerle hızlanan gelişimin akıllı bina yönetimine doğrudan etki ettiğini belirtti. Schneider Electric, özellikle Nesnelerin İnterneti (IoT) ve bağlantılı teknolojilerin benimsenmesi ve bununla birlikte gerçekleşen büyük atılımın takip edilmesi gerekliliğini vurguladı.

Hızlı gelişimin bina yönetim ekiplerinin çalışma şekillerini doğrudan etkilediğine değinen Schneider Electric uzmanları “Modern bir BMS'ye entegre edilmesi gereken bağlantılı teknolojiler beş yıl önce uygulanmıyordu, on yıl önce ise mevcut bile değildi. Öte yandan geçmişte bina yöneticileri, yönettikleri binalardaki sistemlerin mekanik donanımı ve günlük işlevleriyle ilgilenen kişiydi. Günümüzde ise tesis yöneticileri, yalnızca sahip oldukları bina sistemleriyle değil aynı zamanda tesisleriyle günlük olarak etkileşime giren çok sayıda akıllı bağlantılı cihazla da ilgilenmek zorunda. Sonuç olarak, tesis yöneticileri, günümüzün bina teknolojilerini başarıyla yönetmek ve en iyi şekilde faydalanmak için veri analizi gibi yeni beceriler edinmeli ve teknolojik bilgi birikimini artırmalılar. Ayrıca, en uygun ve kapsamlı akıllı enerji çözümlerini nasıl kuracaklarını ve yöneteceklerini bilen doğru sistem entegratörleriyle çalışmalılar. Karşılaşılan bir diğer sorun ise günümüz tesis uzmanlarının ağ bağlantısı ve bilgi teknolojisi konularına teknolojik açıdan bilgili olmalarına karşın mekanik sistemler hakkında büyük eksiklikleri olması. Bu nedenle yeni nesil tesis uzmanları başarılı olabilmek için IoT hakkındaki yeni dünya bilgilerini, bina yönetimi endüstrisine onlarca yıldır yön veren mekanik bilgilerle birleştirmenin bir yolunu bulmalıdır” açıklamasında bulunuyor.

Schneider Electric’in öngörülerine göre; teknolojinin sürekli olarak geliştiği ve tesisleri yeni verimlilik seviyelerine ulaştıracak fırsatlar oluşturduğu bir dünyada, gelecekteki büyüme, uzmanlaşmış bilgi ve eğitime bağlı olacak. Bu bilgiler ve kaynaklar, sistem entegratörlerinin işlerini büyütmelerine yardımcı olacak ve tesis profesyonellerinin, yarının akıllı binalarını oluşturup yönetirken komple bina ortamı üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmalarını sağlayacak.

 

Önceki ve Sonraki Haberler