1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Schneider Electric Türkmenistan’ı yakından izliyor

Schneider Electric Türkmenistan’ı yakından izliyor

Enerji Günlüğü - Schneider Electric, TOBB&DEİK/Türk-Türkmen İş Konseyi ev sahipliğinde İstanbul’da düzenlenen 5. Türkmenistan Uluslararası Yatırım...

Schneider Electric Türkmenistan’ı yakından izliyor

Enerji Günlüğü - Schneider Electric, TOBB&DEİK/Türk-Türkmen İş Konseyi ev sahipliğinde İstanbul’da düzenlenen 5. Türkmenistan Uluslararası Yatırım Forumu’na katıldı. Forumda konuşan Schneider Electric Orta Asya Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Keçiciler, 1996 yılından bu yana faaliyet gösterdikleri Türkmenistan pazarına ilişkin gözlemlerini katılımcılarla paylaştı. Keçiciler, “Türkmenistan, şirket olarak odaklandığımız enerji konusunda hem doğal kaynakları ve üretim potansiyeli, hem de bölgedeki jeopolitik konumuyla ilgimizi çeken önemli ülkeler arasında. Kendi özkaynakları ve aynı zamanda uluslararası finansmanın da katkılarıyla hızla büyüyen ekonomisi ile birçok uluslararası firmanın da yatırımlarını yönlendirdiği önemli bir ülke. Schneider Electric olarak, enerji sektöründeki yatırımlarıyla gelişme hızında dev ekonomileri bile geride bırakan Türkmenistan’daki fırsatları yakından izliyor ve değerlendiriyoruz” diye konuştu.

Schneider Electric’in Türkmenistan’da yerleşik, yerel bir ekibe sahip olduğunu vurgulayan Keçiciler, ülkedeki mevcut kurumlara, yatırımcılara ve iş yapan müteahhitlere entegre enerji çözümleri sunduklarını kaydetti. Keçiciler, sözlerine şöyle devam etti: “Türkmenistan’da bugüne kadar direkt ya da endirekt olarak birçok önemli projeyi hayata geçirdik. Türkmenbaşı Rafinerisi, Başkanlık Sarayı Kompleksi, Bakanlık Binaları ve Olimpiyat Kompleksi bu projeler içinde belli başlıları. Son olarak geçtiğimiz yıl, Schneider Electric’in Prisma alçak gerilim modüler pano Sistemlerinin lokalizasyonunu, Ata yurdumuz Türkmenistan’a kazandırdık. IEC ve GOST Standartlarına haiz Tip Testli yüksek düzeyde kurulum güvenliğine sahip Prisma A.G. Modüler Pano Sistemi, Türkmenistan’ın konut ve altyapı sektöründeki ekipman ihtiyaçlarının karşılanması konusunda çok uygun çözümler sunuyor.”

Önceki ve Sonraki Haberler