1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Schneider Electric ve Rosatom işbirliği anlaşmasını yeniledi

Schneider Electric ve Rosatom işbirliği anlaşmasını yeniledi

Schneider Electric ve Rosatom arasında, 2015’te imzalanan işbirliği anlaşmasının geçerlilik süresi, üçüncü kez 2 yıllığına uzatıldı. 

Schneider Electric ve Rosatom işbirliği anlaşmasını yeniledi

Enerji Günlüğü - Schneider Electric ve Rosatom arasında, 2015’te imzalanan işbirliği anlaşmasının geçerlilik süresi, üçüncü kez 2 yıllığına uzatıldı. 

Schneider Electric ve Rosatom arasında, 2015’te imzaladıkları mutabakat zaptının yürürlük süresini uzatmak için 2021 St. Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu’nda (SPIEF) bir anlaşma imzalandı.

ANLAŞMA KAPSAMI GENİŞLETİLDİ

İki şirket arasındaki ilk mutabakat zaptı yine SPIEF kapsamında 19 Haziran 2015’te imzalanmış, bu anlaşma 2017 ve 2019 yıllarında 2 kez 2’şer yıllığına yenilenmişti. Yeni anlaşmayla şirketler arasındaki mutabakat zaptı 2 yıl daha uzatılırken, işbirliği kapsamı da sürdürülebilir kalkınma projeleri, ortak üretilen elektrikli ürünlerin üçüncü ülkelerdeki nükleer dışı pazarlara satışı, enerji depolama sistemleri, akıllı çözümler ve eklemeli teknolojiler gibi alanları içerisine alacak şekilde genişletildi.

Schneider Electric şirketinin Rusya ve Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerinden sorumlu başkanı Johan Vanderplaetse mevcut anlaşmanın uzatılmasından ve genişletilmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi ve “Son birkaç yıl her iki şirket için de verimli geçti. Ortak çabalarımızın bu yeni dönemde de birçok başarı getirmesini temenni ediyoruz. Sürdürülebilir kalkınma alanında işbirliği yapma fırsatını özellikle önemli buluyoruz. Schneider Electric olarak bu alanda kapsamlı deneyim sahibiyiz ve bunun da Rosatom’un inovasyonlarıyla birleşince çevreyi koruma anlamında önemli katkılarda bulunabileceğine inanıyoruz” diye konuştu.  

LİKHACHEV: ANLAŞMA STRATEJİK ÖNCELİKLERİMİZ ARASINDA

Rosatom Genel Müdürü Alexey Likhachev de Schneider Electric ve Rosatom işbirliğinden büyük memnuniyet duyduklarını kaydetti ve “Bu işbirliği, Rosatom’un stratejik öncelikleri arasında. Eklemeli teknolojiler, rüzgâr enerjisi, enerji depolama, şehir çevre çözümleri ve lojistik hizmetleri dâhil geniş bir alanda kayda değer başarılar elde ettik. Göstereceğimiz ortak çaba sayesinde sürdürülebilir kalkınma adına daha başka inovasyonlar geliştirebileceğimizden de eminim” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler