1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Schneider, Manisa’dan 100 milyon euroluk ihracat yapacak

Schneider, Manisa’dan 100 milyon euroluk ihracat yapacak

Enerji Günlüğü - Schneider Electric’in2010 yılında faaliyete geçen Manisa Fabrikası, üretiminin yüzde 85’ini dünyaya ihraç ediyor.Orta gerilim trün...

Schneider, Manisa’dan 100 milyon euroluk ihracat yapacak

Enerji Günlüğü - Schneider Electric’in2010 yılında faaliyete geçen Manisa Fabrikası, üretiminin yüzde 85’ini dünyaya ihraç ediyor.

Orta gerilim trün ve ekipmanları ile Alçak Gerilim panolarında, aynı çatı altında 14 farklı ürün ve kendi içindeki tipleri üreten Schneider Electric’in dünyadaki tek fabrikası olan Manisa’dan, bu yıl 100 milyon euro ihracat yapılması hedefleniyor. Türkiye’nin, SchneiderElectric’in global stratejisinde önemli bir yere sahip bulunduğunu belirten Schneider Electric Türkiye Genel Müdürü Bora Tuncer, “Manisa Fabrikamız, ürün transferinden yeni ürün lansmanına kadar ve birçok diğer alanda hızlı ve profesyonel yaklaşımı sayesinde tüm dünyadaki Schneider Electric fabrikaları arasında öne çıkıyor” dedi.

DÜNYANIN GELECEĞİNİ BELİRLEYECEK DENKLEM

Tuncer, günümüzde insanoğlunun, dünyanın geleceğini belirleyecek çok önemli bir denklemle karşı karşıya bulunduğuna dikkat çekerek, “2009’da 3,4 milyar olan şehirli nüfusun 2050'de yaklaşık ikiye katlanması öngörülürken; iklim uzmanları 2030 yılında karbon emisyonlarının yarı yarıya düşürülmesi gerektiğini savunuyor. Enerji fiyatları da sürekli yükseliyor.Bu denklem bize, sürdürülebilir yaşam için enerjiyi daha verimli kullanmak zorunda olduğumuzu gösteriyor. Dünyanın acilen yenilikçi çözümlere ihtiyacı var ve Schneider Electricsürdürülebilirlik yolunda en önemli çıkış yolunun enerji verimliliği olduğuna dair inancıyla bu çözümleri kişilerin ve şirketlerin hizmetine sunuyor” şeklinde konuştu.

TUNCER: EN İYİ WATTT, NEGAWATT’TIR

“Bence en iyi watt, negawatt'tır; yani ihtiyaçları kısarak tasarruf ettiğiniz veya kullanmadığınız enerji” diyen Genel Müdür Bora Tuncer, enerji verimliliğinin Dünya için olduğu kadar ülkelerin ticari dengeleri, vatandaşlar, şirketler, yerel istihdam için de büyük önem taşıdığını vurguladı. Tuncer, “Enerji verimliliği, aynı zamanda enerji sektörüne yapabileceğiniz yatırımın en iyi geri dönüşüdür” dedi.

Sadece Türkiye’de enerji tüketimini yüzde 20 azaltmanın parasal karşılığının 60 milyar dolar olduğuna dikkat çeken Tuncer, sözlerine şöyle devam etti: “Bugün dünyada kullanılan enerjinin yüzde 16’sı konutlarda, yüzde 49’u endüstride, yüzde 8’i ticari binalarda, yüzde 27’si ise ulaşımda kullanılıyor. Biz Schneider Electric olarak, ulaşım dışında kalan yüzde 73’lük pazar için enerjiyi güvenli, güvenilir, verimli, üretken ve çevreci hale getirmek üzere çalışıyoruz. Bir lambayı yakmak gibi en basit enerji ihtiyaçlarınızdan, tamamen akıllı hale getirebildiğimiz şehirlere kadar birçok farklı alanda geniş bir ürün ve hizmet portföyüne sahibiz. Enerji Verimliliği Danışmanı sıfatıyla hem konutlara, hem de sanayi tesislerine enerji verimliliği konusunda danışmanlık hizmeti veriyoruz. Ticari faaliyetlerimizi sürdürülebilirlik anlayışıyla yürütürken, sağladığımız bütçeyi de gelecek nesillerin gezegeni koruyabilmesi amacıyla sürdürülebilirlik projeleri için kullanıyoruz. Tüm dünyada bu anlamda hayata geçirdiğimiz toplam 166 projemiz var ve yine global ciromuzun yüzde 4,5’iyle bu projeleri destekliyoruz. Bu verilerle dünyada 5. sıradayız.”

Bu yönde hayata geçirdikleri projeler içinde Enerji Üniversitesi’nin öne çıktığını ifade eden Bora Tuncer, “Başta enerji sektöründe çalışan profesyoneller olmak üzere konuya ilgi duyan her düzeyde insanın katılabileceği online eğitim programı olan Enerji Üniversitesi’nde 12 dilde ve yaklaşık 150 farklı başlık altında eğitim veriyoruz. Programı tamamlayanlar,  bilgi düzeylerini gösteren bir sertifika almaya hak kazanıyorlar. Tamamen ücretsiz olan Enerji Üniversitesi’ne 2010 yılından bu yana 165’ten fazla ülkede 165 bin kullanıcı katıldı. Türkiye’deki kullanıcı sayısı ise 3 bini aştı” diye konuştu.

“DÜNYA’NIN İLK TEMİZ TEKNOLOJİ ŞEHRİ” MASDAR CITY ÖRNEK OLACAK

Geleceği tasarlayan Schneider Electric’inAkıllı Şehir projeleriyle enerji verimliliği konusunu bir üst basamağa taşıdığını belirten Bora Tuncer, Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi'de “Dünya’nın ilk temiz teknoloji şehri” olarak inşa edilen Masdar City’yi örnek olarak gösterdi. 50 bin kişinin yerleşik olarak yaşayacağı, 6 kilometrekarelik temiz teknoloji bölgesi olacak Masdar City'nin enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji çözümlerini Schneider Electric tedarik ediyor. Otomobillerin sokulmadığı, sadece güneş enerjisi kullanılacak olan Masdar City'de 25 yılda 2 milyar dolarlık petrol eşdeğerinde enerji tasarrufu sağlanacak.

TUNCER: ENERJİ MÜCADELESİ ŞEHİRDE KAZANILACAK YA DA KAYBEDİLECEK

2050’ye kadar şehir nüfusundaki hızlı artışın; işsizlik, artan suç oranı, aşırı yüklü altyapı, kirlilik, su, atıksu ve trafik gibi sorunları beraberinde getireceğini vurgulayan Tuncer, “Bu büyümenin büyük bir kısmının yeni ekonomilerde gerçekleşecek olmasına karşın; gelişmiş ekonomiler, eski ve verimsiz şehirlerin akıllı hale gelmesi için yaşlanan altyapıya yatırım yapmak zorunda kalacaklar. Özetle, enerji mücadelesi şehirlerde kazanılacak veya kaybedilecek” dedi.

 

Dünya’nın içinde bulunduğu enerji krizi riski nedeniyle bu zorlukları aşmada anahtar rol oynayacak Akıllı Şebeke çözümlerinin giderek daha ön plana çıktığını vurgulayan Tuncer, “Çünkü Akıllı Şebeke sistemiyle tüketilmeyen her megawattsaat güç için karbon emisyonu azalıyor ve üretilmeyen her megawattsaat için de atmosfere 1 ton daha az karbon salınıyor. Akıllı Şebeke sistemi tüketicilere daha çok bilgi ve enformasyon sağlıyor. Böylece elektrik enerjisinin daha üst seviyede güvenli ve güvenilir olarak tüketilmesi mümkün oluyor. Biz de Ar-Ge çalışmalarımızı ve yatırımlarımızı Akıllı Şebekeler üzerinde yoğunlaştırmış bulunuyoruz” diye konuştu.

MANİSA FABRİKASI, SCHNEIDER ELECTRIC’İN GÖZBEBEĞİ

Schneider Electric Manisa Fabrikası’nın bu akıllı şebekelerin yaratılmasında çok önemli ürün ve ekipmanların üretildiği bir tesis olduğunu söyleyen Tuncer, açıklamalarına şöyle devam etti: “Manisa’da Orta Gerilim Ürün ve ekipmanları ve Alçak Gerilim panoları üretiyoruz. Manisa Fabrikamız, aynı çatı altında 14 farklı ürün ve kendi içindeki tipleri üreten Schneider Electric bünyesinde dünyadaki tek fabrikadır. Tüm dünyaya ve Schneider Electric Global’e hizmet veriyor ve bazı ürünleri dünyada sadece Manisa’da üretiyor olmak, sektördeki konumumuzu gün geçtikçe güçlendiriyor. Geniş satış ağımız sayesinde, birçok Avrupa ülkesinden Kuzey Afrika ve Güney Amerika’ya kadar tüm kıtalarda ve dünyadaki ülkelerin yüzde 95’inde ürünlerimiz kullanılıyor. 2013’te de Manisa’daki üretimimizin yaklaşık yüzde 85’ini ihraç etmeyi ve 100 milyon Euro tutarında gelir elde etmeyi hedefliyoruz.”

Schneider Electric Manisa Fabrika Müdürü Kemal Sanbay da üretim tesisinde, Schneider Electric’in kendi ürünü olan entegre bina yönetim sistemleriyle aydınlatma, bina yönetimi, güç kalitesi takibi, iklimlendirme ve havalandırma yapıldığını belirterek, “Türkiye’de sektörümüzde ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi belgesini alan ilk fabrikayız. Ayrıca benzer üretim yapan fabrikalara göre daha az enerjiye ihtiyaç duyan ve kaynakları daha verimli kullanan bir tesis olarak hâlihazırda kullanımda olan binalar için verilen in-use kategorisi BREEAM Yeşil Bina Sertifikası’nı Türkiye’de ilk kez biz aldık” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler