1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Schneider’in yer değiştirebilir trafosu Tüprag madeninde

Schneider’in yer değiştirebilir trafosu Tüprag madeninde

Enerji Günlüğü – Tüprag Kışladağ Altın Madeni, Schneider’in yer değiştirebilir trafo modeliyle enerji temininde pratik çözümler kullanıyor.Tüprag,...

Schneider’in yer değiştirebilir trafosu Tüprag madeninde

Enerji Günlüğü – Tüprag Kışladağ Altın Madeni, Schneider’in yer değiştirebilir trafo modeliyle enerji temininde pratik çözümler kullanıyor.

Tüprag, Kışladağ Altın Madeni'nde açık ocak rezervindeki artış karşısında, üretim maliyetini azaltmak için Schneider Electric’in yer değiştirebilir trafo modeliyle çalışıyor. 

Enerji yönetimi ve otomasyon alanında faaliyet gösteren Schneider Electric, Tüprag Kışladağ Altın Madeni’nde enerjinin verimli, güvenli ve etkin biçimde kullanılması için çalışmalar yürütüyor. Yılda yaklaşık 10 ton altın üretilen Tüprag Kışladağ Altın Madeni’nde, büyük miktarda enerji tüketiliyor. Dolayısıyla enerjinin verimli ve doğru şekilde kullanılması Tüprag için önemli bir ihtiyaç. 

Tasarımı ve üretimi 3,5 ayda tamamlanan trafo istasyonu, açık ocak rezervindeki artış karşısında, üretim maliyetini azaltmak amacıyla, açık ocak filosu bünyesine dahil edilen bir adet elektrikli ekskavatör ve iki adet elektrikli delici için tasarlandı. İki adet üretilen, yer değiştirebilir trafo istasyonları, 6.600 voltta çalışan ekskavatör ve delici ekipmanını besleyebilecek altyapıya sahip. Trafolar uzaktan takip ve koruma sistemlerine de sahip. Açık ocak büyüyebilir bir sistem olduğu için, trafo istasyonu hareket ettirilebilecek şekilde tasarlandı.

Dünyada henüz birkaç örneği olan yer değiştirebilir trafo istasyonları, FM Global standartları göz önünde bulundurularak ve arkflash analizleri yapılarak devreye sokuldu. 

Önceki ve Sonraki Haberler