1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Schüssel'den Kuzey Akım 2'ye destek

Schüssel'den Kuzey Akım 2'ye destek

Enerji Günlüğü - Avusturya eski Başbakanı Wolfgang Schüssel, Kuzey Akım-2 projesinin problemli olan Ukrayna üzerinden doğalgaz bağımlılığını...

Schüssel'den Kuzey Akım 2'ye destek

Enerji Günlüğü - Avusturya eski Başbakanı Wolfgang Schüssel, Kuzey Akım-2 projesinin problemli olan Ukrayna üzerinden doğalgaz bağımlılığını azaltacağını söyledi.

Avusturya eski Başbakanı Wolfgang Schüssel, New Europe'a yaptığı açıklamada Kuzey Akım projesinin genişletilmesi projesinin Doğu ve Orta Avrupa ülkelerinin aleyhine bir proje olmadığını ve bu ülkelerin her zaman Rusya ile yaşanan gerginlik nedeniyle hassas olan Ukrayna üzerinden doğalgaz bağımlılıklarını azaltacağını söyledi. 

Slovakya'nın altı diğer Avrupa ülkesiyle birlikte Aralık ayında Avrupa Komisyonu'na gönderdiği Kuzey Akım-2 projesi karşıtı mektubuna şiddetle karşı çıkan Schüssel, projenin doğrudan Doğu Avrupa ülkelerinin çıkarlarına ters düşmeyen ek bir proje olduğunu ifade etti. Projenin politik olarak bir sorun içermediğini ve sorulması gereken sorunun projenin fizibil ya da karlı olup olmadığı sorusu olduğunu da sözlerine ekledi. 

Kuzey Akım-2 projesinin politik olarak hiç bir sakıncasının olmadığını, onun da Gazprom'dan alınan Rus gazı olduğunu belirten Schüssel, proje karşıtı söylemleri anlayamadığını kaydetti. Aynı tartışmaların Kuzey Akım-1 için de yapıldığını ama herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığını da ekledi.

Slovakya, Kuzey Akım Doğalgaz Boru Hattı'nın genişletilmesine ilişkin yapılan anlaşmanın bir ihanet olduğunu açıklamış, AB projeyi incelemeye almıştı.

SLOVAKYA: KUZEY AKIM-2 PROJESİ İHANETTİR

Önceki ve Sonraki Haberler