1. HABERLER

  2. ETKİNLİKLER

  3. SDÜ’den Güneş enerjisi eğitimi

SDÜ’den Güneş enerjisi eğitimi

Enerji Günlüğü - Süleyman Demirel Üniversitesi, 8-9 Mayıs’ta fotovoltaik eğitim semineri düzenledi.Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencilere...

SDÜ’den Güneş enerjisi eğitimi

Enerji Günlüğü - Süleyman Demirel Üniversitesi, 8-9 Mayıs’ta fotovoltaik eğitim semineri düzenledi.

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencilere yönelik bir fotovoltaik eğitim semineri düzenledi. 8-9 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen eğitime Kaco New Energy şirketi ve Enerji Günlüğü köşe yazarı Hasan Yiğit katılımlarıyla destek verdi. Enerji Sistemleri Mühendisliği öğrencileri, katıldıkları seminerde güneş enerjisi alanında iki gün boyunca hem teorik eğitim hem de saha eğitimi aldı.

Teorik bilgilerin sahada da desteklendiği seminerin ilk gününde Güneş Enerji Santrallerinin genel çalışma prensipleri ve daha çok teorik bilgilere yer verildi. İkinci gün ise öğrenciler sahaya inerek, Kaco ürünlerinin kullanıldığı bir güneş enerji santralini ziyaret etme fırsatını buldu. Santralde SDÜ Enerji Sistemleri Mühendisliği öğrencilerine santralin nasıl çalıştığı aşama aşama anlatıldı. Eğitim sonunda ise öğrenciler birer katılım sertifikası aldılar.

Seminere katılan mühendis adayı öğrenciler iki günlük eğitimden sonra bazı isteklerini de dile getirdiler. Bu da Enerji Sistemleri Mühendisliği bölümünün tanınması ve tanıtılması.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler