1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Şebeke yatırım maliyetine elektrik bağlantı bedeli esnekliği

Şebeke yatırım maliyetine elektrik bağlantı bedeli esnekliği

Enerji Günlüğü - Elektrik bağlantı tarifeleri, bağlantı yapan kişinin iç tesisatının dağıtım şebekesine bağlanması için inşa edilen bağlantı...

Şebeke yatırım maliyetine elektrik bağlantı bedeli esnekliği

Enerji Günlüğü - Elektrik bağlantı tarifeleri, bağlantı yapan kişinin iç tesisatının dağıtım şebekesine bağlanması için inşa edilen bağlantı hattı kapsamında katlanılan masraflar ile sınırlı olacak.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Elektrik Piyasası Tarifeler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’i bugünkü Resmi Gazete’de yayımlayarak yürürlüğe koydu.

Buna göre, daha önce “Dağıtım bağlantı bedeli, şebeke yatırım maliyetlerini içermez” şeklindeki 6 ncı maddenin ikinci fıkrası “Bağlantı tarifeleri, şebeke yatırım maliyetlerini kapsamaz; bağlantı yapan kişinin iç tesisatının dağıtım şebekesine bağlanması için inşa edilen bağlantı hattı kapsamında katlanılan masraflar ile sınırlıdır.” Şeklinde değiştirildi.

Yine değişiklik ile son kaynak tedarik tarifesi, Son Kaynak Tedarik Tarifesinin Düzenlenmesi Hakkında Tebliğ hükümleri esas alınarak hesaplanacak. Yönetmeliğin geçici 2 nci maddesi ise yürürlükten kaldırıldı.

ÇOK ELEKTRİK TÜKETENE UCUZ ELEKTRİK VERİLMEYECEK

Önceki ve Sonraki Haberler