1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Securitas, enerjiyi korurken güvenliğini sigortalıyor

Securitas, enerjiyi korurken güvenliğini sigortalıyor

Çokuluslu güvenlik şirketi Securitas, Türkiye çok sayıda enerji santralinin güvenliğini sağlıyor. Securitas, yüksek teknoloji kullanarak verdiği güvenlik hizmetini sigortalayarak, enerji üretiminin sürekliliğini garanti altına alıyor.

Securitas, enerjiyi korurken güvenliğini sigortalıyor

Enerji Günlüğü - Çokuluslu güvenlik şirketi Securitas, Türkiye çok sayıda enerji santralinin güvenliğini sağlıyor. Securitas, yüksek teknoloji kullanarak verdiği güvenlik hizmetini sigortalayarak, enerji üretiminin sürekliliğini garanti altına alıyor. 

Merkezi İsveç’te bulunan uluslararası güvenlik ve danışmanlık şirketi Securitas, Türkiye’de de turizmden perakendeye, lojistikten madenciliğe ve havacılığa kadar pek çok iş kolundan müşterilerine hizmet veriyor. Bu iş kollarının en önemlilerinden biri de enerji sektörü. Firma, hidroelektrik, termik, doğalgaz çevrim, rüzgar ve güneş dahil her türden enerji santralinin güvenliğini sağlama işini üstlenmiş durumda. 

Türkiye’de toplam kurulu gücü 7600 MW’ı bulan 124 enerji santraline hizmet veren Securitas’ın müşterileri arasında rüzgar enerjisi santralleri, 51 adetle en önde geleni. Bu sayı, Türkiye’deki toplam rüzgar enerjisi santrallerinin yüzde 25’lik bir kısmını oluşturuyor. 

RİSK ANALİZİ + YÜKSEK TEKNOLOJİ

Securitas Türkiye, santralde hizmet vermeye başlamadan önce bölgeyle ilgili bir risk analizi yapıyor. Zorlu lokasyonlarda, farklı riskleri olan projelerde görev yapan ekipler yüksek teknoloji ürünü, uzaktan izleme hizmetlerinden de oldukça yoğun şekilde faydalanıyor. 

Securitas’ın Uzaktan İzleme Merkezi, tüm bu hizmetlerin kalbi durumunda. Santralin risk durumuna göre algoritması oluşturulmuş algılayıcı kamera ve alarm sistemlerinden, sahadaki güvenlik görevlileri ve diğer donanımlardan gelen veriler bu merkezde toplanarak işleniyor, anında gerekli uyarılar yapılıp, gerektiğinde ekipler ihtiyaç duyan alana yönlendiriliyor.

RVS adı verilen cihazlarla özellikle inşaat aşamasındaki santrallerde bulunan malzeme ve ekipmanın güvenliği sağlanıyor. Faaliyet halindeki santrallerde ise uzaktan denetim kameraları ve güvenlik personelleri hizmet veriyor. Gerektiğinde personel, yaka kameraları ve boyuna asılan panik düğmeleriyle de donatılabiliyor. 

Securitas için geliştirilen Smart isimli uygulama, müşterilerin de durumu eş zamanlı olarak akıllı telefonlarından takip etmelerini sağlıyor. 

İHTİYACA ÖZEL ÇÖZÜM ÜRETİLİYOR

Securitas Türkiye’nin Enerji Segmenti Lideri Ünsal Kütaruk verdikleri hizmetleri değerlendirirken şu ifadeleri kullandı: 

“Bir projenin güvenlik ihtiyacı varsa öncelikle projeye gidiyoruz, keşif çalışmaları ve risk analizi çalışmalarımızı yapıyoruz. Elimizdeki geçmiş donelere, bilgi ve birikime, bu sektördeki tecrübelerimize göre bir model yaratıyoruz. Bu çözüm geleneksel güvenlik hizmetlerinin yanında, teknoloji, uzaktan izleme hizmetleri, kontrol hizmetleri gibi farklı hizmetleri bir araya getirerek sunduğumuz entegre güvenlik çözümlerinden oluşuyor.”

VERİLEN HİZMET SİGORTALANIYOR

Securitas’ın müşterileri için global sigortalarını da kullandığını anlatan Ünsal Kütaruk, Türkiye’de santrallere yapılması gereken zorunlu sigortaların yanında bu sigortaları da devreye aldıklarını anlattı. Kütaruk, “Güvenlik hizmetini bir nevi sigortalamış oluyoruz. Enerji projelerinin ve üretimlerinin sürekliliği oldukça önemli.. Verilen güvenlik hizmeti de bu anlamda oldukça değerli. Burda yaşanabilecek herhangi biri problemde gerektiğinde bu global sigortalarımız da devreye girebiliyor” dedi. 

Mehmet DAYIOĞLU - Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler