1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. SEDAŞ 1000 taşeron işçisini kadroya aldı

SEDAŞ 1000 taşeron işçisini kadroya aldı

Enerji Günlüğü - Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ, daha önce taşeron bünyesinde çalışan 954 çalışanı, kendi bünyesine aldı.  SEDAŞ'tan...

SEDAŞ 1000 taşeron işçisini kadroya aldı

Enerji Günlüğü - Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ, daha önce taşeron bünyesinde çalışan 954 çalışanı, kendi bünyesine aldı. 

 
SEDAŞ'tan yapılan açıklamaya göre, daha önce taşeron şirketler bünyesinde çalışan 1000'e yakın işçiyi yarın (1 Temmuz 2013) itibariyle kendi bünyesinde istihdam etmeye başlıyor. Şirket, elektrik dağıtım hizmetlerini gerçekleştirmek üzere görevlendireceği ve bünyesinde kadroya alacağı elemanlar için toplu eğitim organizasyonları da düzenliyor. 
Daha önce yüklenici firma elemanı olarak görev yapmaktayken 1 Temmuz 2013 itibariyle şirket kadrosuna alınacak 954 çalışana, İnsan Kaynakları Müdürlüğü Eğitim Birimince, düzenlenen eğitim organizasyonları kapsamında, işe uyum süreci için oryantasyon eğitimi, etkin iletişim ve halkla ilişikliler eğitimleri verildi ve verilmeye devam edecek. 
 
954 ÇALIŞANA EĞİTİM
Elektrik dağıtımında bu zamana kadar arıza, bakım - onarım, endeks okuma, açma - kesme işlemlerini taşeron firmalardan hizmet alım yoluyla sürdüren SEDAŞ, 1 Temmuz 2013 tarihi itibariyle bu işlemleri kendi bünyesinde yapılandıracağı için bünyesine alacağı 954 yüklenici firma çalışanıyla büyük bir eğitim aktivitesi gerçekleştiriyor. 
 
TOPLU EĞİTİMLER
İnsan kaynakları Müdürlüğünce mülakat görüşmeleri tamamlanan ve kadroya alınacak elemanlar eğitim organizasyonlarına dahil ediliyorlar. SEDAŞ 954 elemanın sayısal büyüklüğü nedeniyle eğitimleri toplu ve 150 kişilik eğitim gruplarıyla yapıyor.
 
İŞ MOTİVASYONU YÜKSEK
Eğitimleri can kulağı ile dinleyen elemanlar, Şirket bünyesine geçmeden önce planlanan eğitimlerin çok faydalı olduğunu belirtiyorlar. Eğitim uzmanları, kadroya alınan ve eğitimlere katılan çalışanların eğitime katılımlarının çok iyi olduğunu, derslerde dikkatle konuları ele aldıklarını, iş motivasyonunun da çok yüksek olduğunu belirterek, “SEDAŞ bu çalışanlarla çok genç, dinamik ve iş motivasyonu yüksek bir kadro oluşturdu” dediler.
Önceki ve Sonraki Haberler