1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. SEDAŞ, 954 taşeron işçisini kadroya aldı

SEDAŞ, 954 taşeron işçisini kadroya aldı

Enerji Günlüğü - Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ (SEDAŞ), 954 taşeron işçisini kadroya alarak bu alanda bir ilke imza attı. SEDAŞ ve TES-İŞ arasında...

SEDAŞ, 954 taşeron işçisini kadroya aldı

Enerji Günlüğü - Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ (SEDAŞ), 954 taşeron işçisini kadroya alarak bu alanda bir ilke imza attı. SEDAŞ ve TES-İŞ arasında imzalanan toplu iş sözleşmesiyle birlikte, yüklenici firmalardan alınan hizmetler artık SEDAŞ bünyesinde gerçekleşecek. Neredeyse çalışanlarının yarısı taşeron işçilerden oluşan SEDAŞ’ta, arıza, bakım onarım, endeks okuma, açma kesme işlemleri artık kendi personeli tarafından yürütülecek. Taşeron işçilerin kadroya alınmasıyla maaşlarında yüzde 30’luk bir artış sağlanmış oldu.

SEDAŞ ve TES-İŞ arasında imzalanan anlaşmayı duyurmak için düzenlenen törende konuşan SEDAŞ İcra Başkanı Bekir Sami Güven, yeni yapılanmadaki değişimin SEDAŞ'ın bölgedeki faaliyetlerinin başarısını daha da artıracağını söyledi. Bu hamleyle birlikte önceliklerine ve hedeflerine daha kolay ulaşabileceklerini söyleyen Güven, “Şirketimizin imajı ve kurumsal itibarı açısından da değerlendirildiğinde bu yeni yapılanma çalışanların sahada SEDAŞ'ı temsil etmesi nedeniyle oldukça önemlidir. Yaptığımız çalışmalarla çevremize artı değer katıyor ve bu anlamda her yıl büyük yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Kocaeli, Sakarya, Bolu, Düzce ve Gebze'de 2011-2015'te 380 milyon tutarında yatırım yapacağız. Bu miktarın önemli bir kısmı ise SCADA ve OSOS projeleri için ayrıldı. Bu projemizle ilgili çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler